Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Έλληνες Βερολίνου: Ταινία μικρού μήκους περιβαλλοντολογικού περιεχομένου

Δελτίο τύπου : Μια ομάδα καλλιτεχνών στο Βερολίνο αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους περιβαλλοντολογικού περιεχομένου. Σε σκηνοθεσία Άλκηστις Καφετζή και σενάριο Αριστοτέλη Χαϊτίδη το „Goddess Garbage & Gewalt“ είναι μια ταινία για την πλαστική ρύπανση και αδύναμους θεούς. Μια κινηματογραφική αλληγορία των καιρών μας.

Τι είναι ιερό;

Ο άνθρωπος και η φύση βρίσκονται σε έναν πόλεμο χωρίς νικητές. Η υπερβολική εκμετάλλευση, μια ναρκισσιστική θεώρηση των ανθρώπων αλλά και η ανικανότητα της πολιτικής όπως και της επιστήμης να λειτουργήσουν αποτρεπτικά ως προς την καταστροφή του πλανήτη/περιβάλλοντος εκδηλώνονται στην εικόνα της θεάς που βρίσκεται κυριολεκτικά πνιγμένη στο πλαστικό.

Και οι θεοί που κάποτε έπλασε ο άνθρωπος είναι πλέον ανίσχυροι. ΜΙα βαθιά φιλοσοφική ταινία που συνδυάζει την αισθητική με την πολιτική διάσταση των πραγμάτων πέρα από θρησκευτικά δόγματα και πάγιες θέσεις. Ένας μονόλογος της θεάς Ήρας του σήμερα, γραμμένος στα Γερμανικά σε στίχους που έχουν την μορφή χρησμών.

Με την καμπάνια χρηματοδότησης στο startnext (σύνδεσμος παρακάτω) ζητάμε την στήριξη σας. Είμαστε μια ομάδα Ελλήνων δημιουργών που εν μέσω πανδημίας συνεχίζουμε με ό,τι μέσα έχουμε το έργο μας. Χωρίς την έμπρακτη υποστήριξη της κοινωνίας όμως, η παραγωγή τέχνης είναι αδύνατη.

Σύνδεσμος crowdfunding startnext: https://www.startnext.com/en/goddess-garbage-and-gewalt

Σενάριο: Αριστοτέλης Χαϊτίδης https://aristoteles-chaitidis.jimdofree.com/ 

Σκηνοθεσία: Άλκηστις Καφετζή www.alkistiskafetzi.com 

Ενδυματολογία: Μαρία Σαλουβάρδου

Στον ρόλο της θεάς: Χριστίνα Φρονίστα

Παραγωγή: Αριστοτέλης Χαϊτίδης και Άλκηστις Καφετζή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.