Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Γερμανία: Αύξηση ανέργων τον Ιανουάριο

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 193.000 σε 2,9 εκατομμύρια τον Ιανουάριο. Παρά το "κλείδωμα", η αύξηση δεν είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο αιρθμό ανέργων της συγκεκριμένης εποχής.

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες σε 6,3%, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης. 

Η αύξηση φέτος ήταν χαμηλότερη από ό, τι το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020, ο αριθμός των ανέργων είχε αυξηθεί κατά 198.000.

Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ωστόσο, η ανεργία αυξήθηκε σημαντικά. Τον Ιανουάριο του 2021, 475.000 περισσότεροι άνθρωποι ήταν άνεργοι από ό, τι τον Ιανουάριο του 2020. Για πρώτη φορά, οι επιπτώσεις του τρέχοντος κλειδώματος που σχετίζεται με τον κορωνοιό λαμβάνονται υπόψη στις στατιστικές της αγοράς εργασίας. Η υπηρεσία απασχόλησης έχει συλλέξει δεδομένα για τις στατιστικές της έως τις 13 Ιανουαρίου.

"Συνολικά, η αγορά εργασίας ήταν σε ισχυρή κατάσταση τον Ιανουάριο", δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, Detlef Scheele. "Τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας όμως αφήνουν το σημάδι τους."

Η υποαπασχόληση είναι σημαντικά υψηλότερη από ό, τι πριν από ένα χρόνο

Το γεγονός ότι ο αριθμός των ανέργων δεν έχει αυξηθεί περισσότερο πιθανό να σχετίζεται με την ευρεία χρήση βραχυπρόθεσμης εργασίας στην κρίση . Κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 25 Ιανουαρίου, 78.000 εταιρείες δήλωσαν 745.000 άτομα σε εργασία περιορισμένου χρόνου (Kurzarbeit). Αριθμός που δεν αντιστοιχεί ακόμη στον πραγματικό (τελικό) αριθμό των εργαζομένων περιορισμένου χρόνου καθώς δεν έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργαστεί όλες τις αιτήσεις,.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.