Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Κωνσταντίνος Κάσιας: "H κατάσταση για φορείς και σύλλογους θα γίνει ακόμη ποιο σοβαρή"

 Από το αφιέρωμα του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ που αφορά στην κατάσταση και στις προοπτικές των ελληνικών συλλογικοτήτων στην πανδημία του κορωνοίού. Θέσαμε τα ίδια τρία ερωτήματα σε Προέδρους / εκπροσώπους ελληνικών συλλογικοτήτων από διάφορες περιοχές της Γερμανίας με στόχο να ακούσουμε την άποψη των πρωταγωνιστών για το πόσο επηρέασε -και για πόσο χρονικό διάστημα ακόμη- η πανδημία τη λειτουργία των συλλόγων και των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Τα ερωτήματα που θέσαμε :

Α)  τι επιπτώσεις έχει η πανδημία στη ζωή και στη δράση των συλλογικών φορέων Κοινοτήτων / συλλόγων. 

Β) είναι αναγκαίες -και σε ποιό βαθμό αποδίδουν- οι διαδικτυακές δράσεις σχετικά με τη διατήρση της "επαφής" των συλλογικών φορέων με τα μέλη τους

Γ) οι όποιες επιπτώσεις θα κρατήσουν αρκετό καιρό και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων

Κωνσταντίνος Κάσιας, Πρόεδρος Ηπειρωτικιού Συλλόγου Ντίσελντορφ "Δωδώνη"

Α) Οι επιπτώσεις του Covid στους διάφορους φορείς και σύλλογους είναι σε τεράστιο βαθμό καταστροφικές. Οι αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο δεν επιτρέπουν την επαφή στον χώρο του κάθε φορέα, αλλά αναγκάζουν και τα μέλη που δεν έχουν ψηφιακή πρόσβαση να μείνουν μακριά από την επαφή π.χ. από διάφορες ψηφιακές ομάδες των σωματίων. 

Β) Με την τεχνολογία που διαθέτουμε σήμερα είναι εύκολο να κρατήσουμε μία επαφή. Όμως, δεν μπορούμε να έχουμε σωματική επαφή και άσκηση στα χορευτικά μας η στης ώρες κοινής συνάντησης για όσους από τα μέλη μας επιθυμούν την ομαλή συζήτηση με τους συνανθρώπους που γνωρίζουν από επαφές μέσα στον σύλλογο. Έπειτα δεν μπορεί κάποιος να σε νιώσει εάν δεν σε έχει απέναντι να σε παρακολούθηση στην διάρκεια μιας συζήτησης. 

Γ) Προσωπικά πιστεύω πως τα μέτρα θα κρατήσουν ακόμη αρκετό χρόνο και η κατάσταση για τους διάφορους φορείς και σύλλογους θα γίνει ακόμη ποιο σοβαρή. Έχει χαθεί η κεντρική και παραδοσιακή ουσία και τα νέα παιδιά δεν έχουν τις πολλαπλές σύνθετες επαφές που τους κρατούν στην παράδοση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.