Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Γερμανία: Από τον Ιούνιο ταξίδια για διακοπές

Οι διακοπές στην Γερμανία θα είναι δυνατές και πάλι από τον Ιούνιο! Αυτό θεωρεί δεδομένο ο Εντεταλμένος της κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Thomas Bareiß .

«Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Bareiß στην BILD. «Δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί το γιατί είναι δυνατόν να διαδηλώνουν άνθρωποι κατά χιλιάδες, ενώ δεν επιτρέπεται να κάθεται κανείς σε εξωτερικούς χώρους εστιατορίων».

Ο Bareiß υπενθύμισε ταυτόχρονα ότι το Lockdown στην Γερμανία δεν αναμένεται να παραταθεί πέραν της 30ης Ιουνίου.

Το σχέδιο της ΕΕ: Όταν οι τουρίστες θα ταξιδεύουν το καλοκαίρι, αντί για μία περίπλοκη σειρά εγγράφων θα επιδεικνύουν μόνο έναν κωδικό QR -στο smartphone τους ή σε χαρτί- για να αποδεικνύουν την ανοσοποίησή τους από τον ιό.

Ωστόσο υπάρχει μία αδυναμία σε ένα σημαντικό σημείο: Το να σχεδιαστεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί. Το αδύναμο σημείο του συστήματος: Το κίτρινο πιστοποιητικό εμβολιασμού των Γερμανών.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελείται μόνο από μια χειρόγραφη σημείωση, η οποία συμπληρώνεται από ένα μικρό αυτοκόλλητο και μια σφραγίδα. Και αυτό τον καθιστά ευάλωτο στην πλαστογράφηση, όπως έγραψε η WELT AM SONNTAG.

Επομένως, το πρόβλημα για το ψηφιακό διαβατήριο της ΕΕ είναι ότι το σύστημα Υγείας στην Γερμανία υστερεί σε θέματα Ψηφιοποίησης.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας υπό τον Υπουργό Jens Spahn (CDU) αρχικά δεν θεώρησε πως υπάρχει ανάγκη για ανάληψη δράσης, καθώς το ψηφιακό αρχείο ασθενών θα δημιουργείτο ούτως ή άλλως το 2022. Μόλις στα τέλη Φεβρουαρίου ο Υπουργός αποφάσισε -και υπό την πίεση της ΕΕ- την προκήρυξη κατεπείγοντος διαγωνισμού για την ανάπτυξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.