Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Γερμανία: Νέα σύνοδο κορυφής για εμβολιασμούς

«Ομοσπονδία και κρατίδια σχεδιάζουν μια ακόμα Σύνοδο Κορυφής για τους εμβολιασμούς στις 27 Μαΐου»

DIE WELT«Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη πρόσκληση, αλλά στις 27 Μαΐου η Angela Merkel σχεδιάζει να συζητήσει με τους τοπικούς Πρωθυπουργούς την περαιτέρω τακτική σε σχέση με τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό. Σε αυτήν θα αποτελέσουν θέμα οι μαθητές και οι φοιτητές, αλλά και το ψηφιακό πιστοποιητικό»

Tο ρεπορτάζ του συντάκτη Jörg Malitzki αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Η Καγκελάριος Angela Merkel (CDU) και οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων σχεδιάζουν να συζητήσουν στις 27 Μαΐου πώς θα προχωρήσουν με τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες του DPA από το Βερολίνο, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων ο εμβολιασμός μαθητών και φοιτητών, το προγραμματισμένο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και ο εφοδιασμός των εμβολίων για το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει ακόμη αποσταλεί επίσημη πρόσκληση συμμετοχής στις συζητήσεις. Πρώτος ήταν ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTL/n-tv που μετέδωσε την είδηση για την συνάντηση. Η Merkel και οι αρχηγοί κυβερνήσεων των κρατιδίων συναντήθηκαν τελευταία φορά στις 26 Απριλίου σε μία Σύνοδο Κορυφής σχετιζόμενη με τους εμβολιασμούς.

Από τις 7 Ιουνίου, οι λίστες προτεραιότητας ανάλογα με την ηλικία, τα υποκείμενα νοσήματα και το επάγγελμα δεν θα ισχύουν πλέον για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε χθες ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU). Οι Ιατρικοί Σύλλογοι φοβούνται ότι θα προκύψουν μεγάλες προκλήσεις για το προσωπικό των ιατρείων, τα οποία ήδη κατακλύζονται από αιτήματα ενδιαφερομένων.

Ο επικεφαλής της Διάσκεψης των Υπουργών Υγείας Klaus Holetschek (CSU) χαρακτήρισε την άρση της ιεράρχησης των εμβολιασμών ως «σωστή και σημαντική». Ο Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας δήλωσε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ZDF «Morgenmagazin» ότι είναι καλό να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στις ιδιωτικά ιατρεία και έτσι να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.