Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Πόσοι Γερμανοί επισκέφθηκαν τον Απρίλιο την Ελλάδα;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τουρίστες που στήριξαν τις τουριστικές εισπράξεις τον Απρίλιο προήλθαν κυρίως από τη Γερμανία και την Γαλλία, με τους Γερμανούς να συνεισφέρουν 8 εκατ. ευρώ και τους Γάλλους τουρίστες να αφήνουν 2 εκατ. ευρώ. 

Από τις χώρες εκτός της ΕΕ, αύξηση  παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν διαμορφώθηκαν στο 1 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τη Ρωσία παρουσίασαν πολύ μεγάλη ποσοστιαία αύξηση, παραμένοντας όμως σε επίπεδα κάτω του 1 εκατ. ευρώ.

Σε απόλυτους αριθμούς οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2021 ήταν 107.000  ταξιδιώτες, με την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση να εμφανίζεται και πάλι αυξημένη, κατά 185,6%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. 

Εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση, τον Απρίλιο του 2021, διαμορφώθηκε σε 107 χιλ. ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 185,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε σημαντικά από σχεδόν μηδενική τον Απρίλιο του 2020, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών αυξήθηκε κατά 34,4%. Η αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης ήταν αποτέλεσμα της ανόδου της ταξιδιωτικής κίνησης από τις χώρες της ΕΕ-27 κατά 195,1% και της ταξιδιωτικής κίνησης από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27 κατά 173,6%. Αναλυτικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκε σε 42 χιλ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.657,4%, ενώ αύξηση κατά 4,3% εμφάνισε και η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ, η οποία διαμορφώθηκε σε 19 χιλ. ταξιδιώτες. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε σε 12 χιλ. ταξιδιώτες και από τη Γαλλία σε 4 χιλ. ταξιδιώτες. Αναφορικά με τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε 4 χιλιάδες και χίλιους ταξιδιώτες, αντιστοίχως. Επίσης η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία διαμορφώθηκε σε λιγότερους από χίλιους ταξιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.