Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Spiegel: Οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο με μάσκες ;

Το περιοδικό Spiegel σε σημερινό δημοσίευμά του αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας είχε αγοράσει την άνοιξη του 2020 μάσκες για περίπου δισεκατομμύρια ευρώ οι οποίες δεν είχαν τις προδιαγραφές και σύμφωνα με τους ειδικούς κανόνες της ΕΕ που ίσχυαν τότε δεν ήταν ελεύθερα εμπορεύσιμες. Συνεπώς  έπρεπε να ελεγχθούν στο εργαστήριο πριν από τη χρήση τους. 

Γερμανία

Επειδή δεν τους επιτρεπόταν η διανομή χωρίς τον έλεγχο, οι άνθρωποι του Spahn ήθελαν να τις δώσουν στους αποδέκτες του Hartz IV, σε άτομα με ειδικές ανάγκες και άστεγους . 

Το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια της μάσκας, αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή του. Εν τω μεταξύ, το σχέδιο προβλέπει την αποθήκευση των μασκών στο Εθνικό Αποθεματικό Προστασίας της Υγείας και όταν φθάσει η ημερομηνία λήξης να καταστραφούν.

Σε μια πρώτη αντίδρασή το Υπουργείο Υγείας αναφέρει " Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των μασκών. Όσο το Υπουργείο διαπίστωνε κενά στις διαδικασίες δοκιμής δεν δεχόταν τις μάσκες και ούτε πλήρωνε τους προμηθευτές. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος για τις πολυάριθμες αστικές δικαστικές διαδικασίες ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου της Βόννης."

Στη συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση μέσω twitter

"μεμονωμένες δηλώσεις" ότι το Υπουργείο Υγείας έκανε αποδεκτό τον κίνδυνο ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων αποτελούν «απαράδεκτη κατηγορία που δεν καλύπτεται από γεγονότα και στοιχεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.