Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Όχι καλά νέα για ταξιδιώτες από Ελλάδα

Εξελίξεις όσον αφορά τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Γερμανία

Ταξίδια Ελλάδα προς Γερμανία,
Γερμανία: Δεν είναι στον κατάλογο επικίνδυνων χωρών η Ελλάδα (30 Ioυλίου 2021 ώρα 19.00)

Τα βασικά σημεία της απόφασης   30.07.2021 ώρα 15.00


Δημοσίευμα από 29.07.2021 ώρα 20.00
Σύμφωνα με το πρώτο κρατικό κανάλι ARD, έχει ήδη συμφωνηθεί να καθιερωθούν μόνο δυο (από τρεις που είναι σήμερα) κατηγορίες χωρών όσων αφορά την επικινδυνότητα.

Περιοχές υψηλού κινδύνου, δηλ. οι περιοχές με επίπτωση άνω του 100 και με πολλές εισαγωγές σε νοσοκομεία και μειωμένο αριθμό τεστ. Από τις περιοχές αυτές  όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει θα μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα που θα μπορεί με τεστ να μειωθεί σε 5ημερη.

Η δεύτερη κατηγορία χωρών θα είναι οι περιοχές ,,παραλλαγής του ιού,, π.χ Βραζιλία, Νότια Αφρική, όπου για μη εμβολιασμένους θα ισχύει δυο βδομάδες καραντίνα, ενώ εμβολιασμένοι και όσοι έχουν ήδη νοσήσει θα πρέπει να προσκομίσουν τεστ .

Επίσης σύμφωνα με το  ARD, όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 12 ετών που θα εισέρχονται στην Γερμανία και δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσκομίσουν, ανεξάρτητα από ποια χώρα θα έρχονται.
Η ρύθμιση θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται, πάντα σύμφωνα με το ARD, από 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η Ελλάδα από την μια έχει επίπτωση πάνω από 100 αλλά από την άλλη διενεργεί πάρα πολλά τεστ και έχει σχετικά λίγα άτομα στις ΜΕΘ.

Αύριο θα γνωρίζουμε περισσότερα ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.