Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Πύρινος εφιάλτης: Οι εξελίξεις

Βαρυμπόμπη Τετάρτη 09:00: Περιορίστηκε σε ένα μέτωπο η πυρκαγιά

H κατάσταση, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, χαρακτηρίζεται πολύ βελτιωμένη, καθώς είναι σε ύφεση όλα τα μέτωπα εκτός από το κομμάτι προς Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι, όπου υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες. 

Βαρυμπόμπη ώρα 24:00 «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολλών διάσπαρτων μικρών αναζωπυρώσεων. Ευτυχώς δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, σε ένα πύρινο μέτωπο από τη Βαρυμπόμπη μέχρι την εθνική Οδό προς Αδάμες. Ήταν μια εστία δύσκολη όσον αφορά το ρεύμα Χελιδονούς που είχε αναζωπυρώσεις. Όλοι βρίσκονται σε μια διαδικασία συντήρησης χωρίς να υπάρχει αναζωπύρωση ώστε τις πρώτες πρωινές ώρες να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν με το πρώτο φως του ήλιου περίπου στις 6 το πρωί».

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής πριν από λίγο στα ελληνικά ΜΜΕ

23: 00 Φωτιά στα Γρεβενά - Καίει σε δασική έκταση κοντά στο Καρπερό

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι κι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, σε δασική έκταση ανάμεσα από το Φελλί και το Καρπερό.

22.03 : Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώθηκε γηροκομείο στις Αχαρνές 

Δωρεάν φιλοξενία πυρόπληκτων σε ξενοδοχεία- 

Τα τρία πύρινα μέτωπα  Βαρυμπόμπη, Ολυμπιακό Χωριό και Τατόι

Από εναλλακτικές γραμμές η ηλεκτροδότηση των Βορείων Προαστίων

Καλαμάτα: 

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι της Μεσσηνίας και, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, «αν και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, είναι τόσο δυνατός ο αέρας, που ανησυχούμε».

Βαρυμπόμπη Ώρα 19.00: Aπομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Βαρυμπόμπη Ωρα 18.06 (Γερμανίας)

BINTEO LIVE 

ΒΙΝΤΕΟ   Αστυνομικοί προσπαθούν να σπάσουν πόρτα αναζητώντας εγκλωβισμένους

Στις φλόγες έχουν τυλιχτεί σπίτια στην Βαρυμπόμπη, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι έχει φτάσει στην πλατεία του οικισμού ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός.

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ζώα που βρίσκονταν στις αυλές σπιτιών έχουν καεί και τόσο οι αστυνομικές δυνάμεις όσο και οι δημοτικές αρχές πηγαίνουν πόρτα-πόρτα προκειμένου να απομακρυνθούν όλοι οι κάτοικοι με ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί η περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης, μια κατασκήνωση, ο οικισμός Αδάμες και οι Θρακομακεδόνες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.