Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Γερμανία: Mπροστά από τους Πράσινους το SPD (δημοσκόπηση)

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων INSA η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild am Sonntag» το SPD φθάνει στο 20 % , δηλαδή 2% περισσότερο από δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας..

Οι Πράσινοι (Die Gruenen) διατηρούν το ποσοστό τους (18%), ενώ σταθερό στο 12%. παραμένει επίσης το ποσοστό του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP).  Είναι η πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο που το SPD είναι ισχυρότερο από τους Πράσινους.

Η πτωτική τάση των δύο αδελφών κομμάτων, Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) συνεχίζεται, αφού έχουν απώλεια μιας μονάδας και το ποσοστό τους ανέρχεται πλέον στο 25%. Το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένει στο 11% , όπως επίσης σταθερό παραμένει και το ποσοστό του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) στο 7%.

Στη υποθετική ερώτηση αν είχαμε άμεση εκλογή καγκελαρίου, ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Όλαφ Σολτς προηγείται με 29% (+2%), 

Ακολουθεί η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ συγκεντρώνοντας την προτίμηση στο 13 %. Ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) αύξησε το ποσοστό του κατά μία ποσοστιαία μονάδα και θα τον προτιμούσε αυτήν την εβδομάδα το 15%.

Το 30 % δήλωσε πάντως ότι δεν ήθελε να ψηφίσει κανέναν από τους τρεις υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.