Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Βερολίνο: Εγκαινιάστηκε Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης του ΠΟΥ

«Καλύτερη προστασία από τις πανδημίες - Εγκαινιάστηκε στο Βερολίνο το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας»

«Η Καγκελάριος Merkel και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros εγκαινίασαν ένα νέο κέντρο ερευνών για τις πανδημίες. Στην πανεπιστημιούπολη του Βερολίνου θα καταγράφονται πιο γρήγορα στο μέλλον οι κίνδυνοι και θα παρακολουθούνται τα μέτρα περιορισμού»

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία από τις μελλοντικές πανδημίες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημιούργησε στο Βερολίνο ένα Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για τις Πανδημίες. Το Κέντρο εγκαινιάστηκε από την Καγκελάριο Angela Merkel και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Δισεκατομμύρια δεδομένα για την υγεία των ζώων, τις ασθένειες, τις μετακινήσεις πληθυσμών, τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής και πολλά άλλα θα τύχουν επεξεργασίας στο Κέντρο. Ο σκοπός είναι ο έγκαιρος εντοπισμός δειγμάτων και η δημιουργία σεναρίων απειλών με βάση μοντέλα υπολογιστών.

Στόχος του νέου Κέντρου είναι η πολύ πιο έγκαιρη εφαρμογή μέτρων σε περίπτωση νέας πανδημίας, ούτως ώστε να μην εξαπλωθεί ένας νέος ιός σε όλο τον κόσμο, αν είναι δυνατόν. Η πανδημία του Covid-19 αποκάλυψε ότι ο κόσμος δεν αντιδρά γρήγορα και αποτελεσματικά στις πανδημίες που προκύπτουν, ανέφερε ο ΠΟΥ. Τα κενά στην ανίχνευση θα καλυφθούν, μεταξύ άλλων, από το νέο κέντρο του ΠΟΥ.

Ο πρώτος Διευθυντής θα είναι ο Νιγηριανός επιδημιολόγος Chikwe Ihekweazu, ο οποίος γεννήθηκε στη Γερμανία και είναι σήμερα επικεφαλής της Υγειονομικής Αρχής της Νιγηρίας. Το Κέντρο θα λάβει εναρκτήρια χρηματοδότηση 100 εκ. Δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 84 εκ. Ευρώ) από την Γερμανία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Θα ξεκινήσει την λειτουργία του στις εγκαταστάσεις του Charité -ενός από τους ιδρυτικούς εταίρους- και θα αποκτήσει τις δικές του εγκαταστάσεις στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Πηγή: ARD-tagesschau.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.