Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

«Στη Σαντορίνη ζωντανεύει ο μύθος της Ατλαντίδας»

Στην εφημερίδα DIE WELT  δημοσιεύεται άρθρο του Michael Juhran, που αναφέρεται στο διαδραστικό μουσείο ‘Lost Atlantis Experience’ στη Σαντορίνη, το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στον μύθο της Χαμένης Ατλαντίδας. 

Πρόκειται για ένα μουσείο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως τονίζεται, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη μέσω 3D προβολών να «μεταφερθεί» στο περιβάλλον που δημιούργησε η έκρηξη του ηφαιστείου, το οποίο φέρεται να κατέστρεψε την Ατλαντίδα, αλλά και να γνωρίσει τον Πλάτωνα και όσα είχε γράψει ο μεγάλος φιλόσοφος για την Ατλαντίδα. Το μουσείο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δίνει στον επισκέπτη πλούσιες πληροφορίες για τη γεωλογική εξέλιξη της Σαντορίνης, ενώ ο διευθυντής του μουσείου, Γιώργος Κουκουλάς, εξηγεί ότι είναι πολύ πιθανό η Σαντορίνη –άλλοτε Θήρα- και τα γύρω νησιά, με τον ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πολιτισμό, τις γεωλογικές ιδιαιτερότητες και τη δραματική τους ιστορία, να αποτελούν την προέλευση της Ατλαντίδας.

Το δημοσίευμα εν συνεχεία αναφέρεται στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και στις επί δεκαετίες συνεχιζόμενες ανασκαφές που έχουν φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα για το πώς ζούσαν οι κάτοικοι της περιοχής και ποιες εντυπωσιακές τεχνικές είχαν αναπτύξει, ωστόσο μέχρι στιγμής οι αρχαιολόγοι δεν έχουν ανακαλύψει ίχνη του Ναού του Ποσειδώνα, που ο Πλάτωνας θεωρούσε το κέντρο της Ατλαντίδας.

Το άρθρο καταλήγει περιγράφοντας όμορφες εικόνες από την Οία και το Ημεροβίγλι και με το σχόλιο ότι την ώρα που δύει ο ήλιος στη Σαντορίνη ενώνεται ο μύθος με την πραγματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.