Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

51% θεωρούν ότι ο Scholz θα είναι ένας καλός Καγκελάριος

 DeutschlandTrend του ARD – Για έναν στους δύο ο Scholz είναι καλός Καγκελάριος

Στην ιστοσελίδα του ARD δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της κυλιόμενης έρευνας κοινής γνώμης του τηλεοπτικού δικτύου, που έδειξε ότι οι Γερμανοί σε ποσοστό 51% θεωρούν ότι ο Olaf Scholz θα είναι ένας καλός Καγκελάριος, ενώ το 29% των ερωτηθέντων έχει αντίθετη άποψη και το 20% δεν έδωσε καμία απάντηση. Δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι του SPD που έχουν θετική γνώμη για τον νέο ομοσπονδιακό Καγκελάριο, αλλά και των Πρασίνων, ενώ και στους ψηφοφόρους του FDP και του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) πλειοψηφούν όσοι αναμένουν θετικά αποτελέσματα από τον νέο Καγκελάριο. Μόνο στους κόλπους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) φαίνεται να καταγράφεται διχογνωμία, ενώ οι ψηφοφόροι του εθνικιστικού AfD θεωρούν κατά πλειοψηφία ότι ο Olaf Scholz δεν θα είναι καλός Καγκελάριος.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν την Κυριακή διεξάγονταν εκλογές», το 26% δήλωσε το SPD, 23% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του CDU, ποσοστό 16% συγκεντρώνει το κόμμα των Πρασίνων, 12% το FDP, 11% το AfD και 5% το κόμμα Die Linke.

Τέλος, όπως αναφέρεται, επτά στους δέκα πολίτες σκοπεύουν την περίοδο των Χριστουγέννων να περιορίσουν τις επαφές τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.