Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Η πρώτη γυναίκα που ηγείται του Βερολίνου

 «Η Franziska Giffey εξελέγη Δήμαρχος του Βερολίνου»

«Η Franziska Giffey εξελέγη Δήμαρχος του Βερολίνου»
Foto: twitter

«Είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται του Βερολίνου - Ο πολιτικός του SPD έλαβε 84 ψήφους στην ψηφοφορία για την ανάδειξη Δημάρχου - Το πρωί το SPD, οι Πράσινοι και το Die Linke υπέγραψαν τη συμφωνία συγκρότησης τοπικής κυβέρνησης»

Τρεις μήνες μετά τις τοπικές εκλογές στο Βερολίνο, η πρώην ομοσπονδιακή Υπουργός Οικογένειας Franziska Giffey (SPD) εξελέγη νέα Δήμαρχος της πόλης. Έλαβε 84 από τις 139 ψήφους στο τοπικό Κοινοβούλιο, και έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγείται στο Βερολίνο επικεφαλής μίας κυβέρνησης SPD, Πρασίνων και Die Linke.

Τα τρία κόμματα είχαν υπογράψει προηγουμένως τη συμφωνία συγκρότησης τοπικής κυβέρνησης. Έντεκα κορυφαίοι πολιτικοί από τα τρία κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της Giffey, υπέγραψαν το κυβερνητικό πρόγραμμα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη στην περιοχή Mitte του Βερολίνου. Το επόμενο βήμα είναι η παράδοση καθηκόντων από τον Michael Müller (SPD) στην Giffey στο Κόκκινο Δημαρχείο. Ο Müller, ο οποίος ήταν Δήμαρχος της πόλης από το 2014, εξελέγη βουλευτής στο Bundestag.

Στη συνέχεια θα οριστούν και θα ορκιστούν οι δέκα Γερουσιαστές (τοπικοί Υπουργοί). Τα τρία κόμματα κυβερνούν στην πρωτεύουσα από το 2016. Στις εκλογές για το τοπικό Κοινοβούλιο στα τέλη Σεπτεμβρίου, το SPD αναδείχθηκε ισχυρότερο κόμμα μπροστά από τους Πρασίνους, το CDU και το Die Linke.

Πηγή: RND

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.