Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης συγχαίρει με την επανεκλογή της Ανθούλας Παλασίδου ως προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης. 

Η άξια μεταπτυχιακή επιστήμονας, συμπολίτισσα και μέλος του σωματείου μας στη Νυρεμβέργη, καλείται να ανταποκριθεί εκ νέου στο συντονισμό της σημαντικότερης καθ` ημάς συλλογικότητας του ποντιακού ελληνισμού, εν μέσω των όρων της πανδημίας.

Οι εκκολαπτόμενοι επιστήμονες του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών-Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, πάντοτε θα οφείλουν να υποδειγματίζουν με τη συμπεριφορά και ν` αφυπνίζουν με τις προτάσεις τους. Φύσει και θέσει.

Η ακαδημαϊκή τους εμπειρία συνθέτει δικαίωμα και υποχρέωση εξωστρέφειας όπως ανατροπής κάθε αναχρονιστικής αισθητικής στα κοινά των Ποντίων. 

Οι δόκιμοι επιστήμονες οφείλουν πολιτικές διαδράσεις στο σήμερα, συνάφειες με τον ευρύ κοινωνικό προβληματισμό, σύγκρουση με το συντηρητισμό και απεγκλωβισμό από την εμμονή του φολκλόρ, του οποίου το προσκλητήριο περιορίζει τη μαζικότητα και τον πλουραλισμό στη συμμετοχικότητα.

Οφείλουν την εφαρμογή της τεχνογνωσίας ή θεωρητικής σκευής που κατέχουν για την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου που κληρονόμησε η γενιά τους.

Οφείλουν τη δικτύωση του ΣΠΦΣΘ με πρωτοπόρες θεσμικότητες, πανεπιστημικές οντότητες και καινοτόμες εκφράσεις της αγοράς.

Τα αποδέλοιπα σωματεία των Ποντίων σε Ελλάδα και εξωτερικό οφείλουν την άνευ όρων συνδρομή τους στους φοιτητικούς συλλόγους της τέταρτης προσφυγικής γενιάς.

Ευχόμαστε και προτρέπουμε σε επανάσταση τους Ανθούλα Παλασίδου, Μάριο Δημητριάδη, Αθηνά Κεφαλίδου, Μαρία Τσαντζάλη, Γιώργο Κωνσταντινίδη, Ελένη Χαλκίδου και  Κυριάκο Χρυσικό, τους νέους συντονιστές του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης.

Νυρεμβέργη 20.12.2021

ΣΠΝ Efxinos Pontos-Cardinal Bessario

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.