Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ολλανδία: Γενικό lockdown μέχρι τις 14 Ιανουαρίου

Η Ολλανδία μπαίνει εκ νέου σε καραντίνα από αύριο πρωί Κυριακής, για την περίοδο των εορτών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων από την Covid-19 λόγω της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Ετσι όλα τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι κινηματογράφοι, τα μουσεία, τα θέατρα, τα κομμωτήρια και τα γυμναστήρια πρέπει κατά συνέπεια να κλείσουν από αύριο Κυριακή έως τις 14 Ιανουαρίου. 

Τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η τριτοβάθμια κλείνουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Σύσταση στα νοικοκυριά να δέχονται όχι πάνω από δύο επισκέπτες, από τέσσερις που ίσχυε πριν, εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων, την 25η Δεκεμβρίου. Οι συναθροίσεις έξω περιορίζονται επίσης σε δύο άτομα το πολύ.

Παρότι πάνω από το 85% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί, λιγότερο από το 9% έχει κάνει την αναμνηστική δόση, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM) ανέφερε ένα σύνολο πάνω από 2,9 εκατομμυρίων κρουσμάτων Covid-19 από την αρχή της πανδημίας και 20.420 θανάτους. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14.616 νέες μολύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.