Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΛ. ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ:ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ -ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

Έναρξη: Σάββατο 15.01.2022  ΜΕΣΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΖΟΟΜ - Διάρκεια μαθήματος: Μία ώρα, 10:00 – 11:00 (Γερμανίας)

Αριθμός σεμιναρίων: Δέκα (κάθε Σάββατο, μέχρι 02.04.2022)

Τμήματα μέχρι 30 ατόμων. (ανεξάρτητα ηλικίας)

Δηλώσεις συμμετοχής: info-pontlab@bscc.duth.gr    

Υπεύθυνος: Δρ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, πρόεδρος τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παραευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Διδάσκουσα: Δρ. Λαογραφίας ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΑ

Η παραπάνω θαυμάσια πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Μελέτης Καταγραφής και Διάσωσης της ποντιακής διαλέκτου του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παραευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προσφέρει αποκλειστικά και δωρεάν σε Έλληνες της Ευρώπης τη δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναριακών μαθημάτων σχετικά με τη λαογραφία του Ποντιακού ελληνισμού.

Με επικεφαλής του προγράμματος τον ακαδημαϊκό Πετρόπουλο Ηλία και διδάσκουσα τη Δρ. Λαογραφίας Ευσταθιάδου Μυροφόρα, οι Έλληνες της Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ακρόαση δέκα πανεπιστημιακών σεμιναρίων διάρκειας μίας ώρας το καθένα, λαμβάνοντας στο πέρας του προγράμματος σχετική βεβαίωση παρακολούθησης από το πανεπιστήμιο.

Ανοίγει συνεπώς, υποδειγματικά και υποσχόμενα παράθυρο διαλόγου Ελλήνων της αλλοδαπής και ελλαδικού ακαδημαϊκού ιδρύματος για σπάνια φορά. 

Οι απόδημοι Έλληνες, οι ανήσυχοι και φιλομαθείς όλων των ηλικιών!, έχουν μοναδική ευκαιρία πρόσκτησης γνώσεων και διάδρασης σε πανεπιστημικό περιβάλλον με τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια. Μοναδική ευκαιρία.

Αναγνωρίζουμε ως σημαντική, πρωτότυπη και πρωτοπόρα προσφορά στην ομογένεια την πρόταση του Πανεπιστημίου. Για την αυτογνωσία και συνδιαμόρφωση της ευρωπαϊκής της ταυτότητας. Η κοινωνία της επιστημονικής γνώσης συμβάλλει καταλυτικά και μοναδιαία στην αυτοεκτίμηση μας ως Έλληνες. 

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης

Efxinos Pontos-Cardinal Bessario

ΥΓ

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.