Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί υποφέρουν οικονομικά

Σύμφωνα με δηοσίευμα της «Süddeutsche Zeitung» (έκδοση της Τρίτης) το 43% όλων των νοικοκυριών δήλωσαν ότι έχασαν εισόδημα ή αποταμιεύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενώ σύμφωνα με την  έρευνα του Κέντρου Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών (ZEW), ένα στα έξι νοικοκυριά δεν έχει λάβει καμία κρατική ενίσχυση, αν και θα έπρεπε να την είχε ανάγκη.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε παράσχει εκτεταμένα κοινωνικά επιδόματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από αυξημένα επιδόματα περιορισμένου χρόνου εργασίας έως μπόνους παιδιού. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, πολλά νοικοκυριά δεν υπέβαλαν αίτηση γιατί δεν θεωρούσαν ότι δικαιούνται, αρκετοί δεν είχαν πληροφορίες ή απέτυχαν λόγω της γραφειοκρατίας. 

Ορισμένοι ντρέπονταν να δεχτούν οφέλη, όπως έδειξε η κοινή μελέτη με το Πανεπιστήμιο του Mannheim και το Ινστιτούτο Leibniz για Έρευνα Ανθεκτικότητας (LIR).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νεότεροι εργαζόμενοι μεταξύ 30 και 39 ετών και οι μονογονεϊκές οικογένειες,  υπέστησαν οικονομικές απώλειες άνω του μέσου όρου. Ιδιαίτερα επηρεάστηκαν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι σε minijobs. 

Ως εκ τούτου, όσοι εργάζονται στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής, της ψυχαγωγίας και της τέχνης έπρεπε να κάνουν χρήση των κοινωνικών παροχών συχνότερα από τον μέσο όρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.