Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Σύλ. Ποντίων Νυρεμβέργης: Χαιρετίζει την υποτροφία ΠΟΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος*1 να θεσμοποιήσει υποτροφία ``Σεβαστού Κυμινήτη`` στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ``Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο`` του αγγλόγλωσσου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας*2.

-Τη χαιρετίζει διότι εγκαρδιώνει έμπρακτα τους ακαδημαϊκούς πολίτες και συμβάλλει στην πρόοδο των ερευνών τους.

-Τη χαιρετίζει διότι τιμά τη μνήμη του απόστολου της ελληνικής γραμματείας στον Πόντο και ιδρυτή του Φροντιστηρίου Τραπεζούντος, Σεβαστού Κυμινήτη.

-Τη χαιρετίζει διότι πηγάζει από τον πυρήνα των πολιτικών υποχρεώσεων του ελληνισμού. Επένδυση στην παιδεία.

-Τη χαιρετίζει ως παραδειγματική συμπεριφορά των συγκροτήσεών μας στα κοινά.

-Τη χαιρετίζει, ευκταία, ως  αφέτη απόδρασης από την καθηλωτική λογική του παραγοντισμού που διατρέχει πρωταγωνιστικά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα των Ποντίων.

-Τη χαιρετίζει, ευκταία, ως  ειλικρινή χειραψία των σπουδαίων συνεννοήσεών μας.

-Τη χαιρετίζει, ευκταία, ως προσκλητήριο για την ομονόηση των συλλογικοτήτων μας  σε βιότοπους αυτοκριτικής, καταλαγής, δημιουργίας, μετα covid αναγέννησης.

-Τη χαιρετίζει, ευκταία,  ως έντιμη πρόκληση αγαθής έριδας των λοιπών Ομοσπονδιών.

-Τη χαιρετίζει, ευκταία, ως καινή διαθήκη επιπλέον συνεργειών της ΠΟΕ με επιστήμονες και ακαδημαϊκούς οργανισμούς όπως η Έδρα Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ και το ΔΗΠΑΘ. 

-Τη χαιρετίζει, ευκταία, ως πυροκροτητή αλυσιδωτής σχάσης αγαθού έργου και όχι ως πυροτέχνημα επίφασης.

-Τη χαιρετίζει ως ευγενή άμιλλα των πρωτοβουλιών που πραγμάτωσε ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης στηρίζοντας τις επιστημονικές εργασίες της Ροζαλίας Ελευθεριάδου και Ζωής Κανιά.

το Δ.Σ

ΥΓ

Προτρέπουμε τα εκατοντάδες*3 σωματεία των Ποντίων σε όλον τον κόσμο, επιτέλους, να επιχορηγήσουν την επιστημονική έρευνα, τις πανεπιστημιακές έδρες, τις εργασίες των νέων ακαδημαϊκών πολιτών, τις εκδόσεις συγγραμμάτων αναφοράς μας, τη λογοτεχνική και μουσικολογική μας έκφραση, τη δημιουργία κέντρων έρευνας και μουσείων του ποντιακού ελληνισμού, τις ξενόγλωσσες μεταφράσεις της γραμματείας του, τις τεχνολογικές εφαρμογές που άπτονται των άνω, τις ηλεκτρονικές συντάξεις βιβλιοθηκών, συλλογών, αρχείων και πολιτισμικών συναγμάτων των Ποντίων.

Προτρέπουμε τις Ομοσπονδίες των Ποντίων ν` αφυπνισθούν και ν` αφυπνίσουν τα σωματεία τους υποδειγματίζοντας και καθοδηγώντας τα ουσιωδώς. Οι σφραγίδες να πιάσουν τόπο.Iδού η Ρόδος. Η πρόφαση Covid παρέρχεται οσονούπω.

Αν υπάρχει εθελοντικό κεφάλαιο και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαθέσιμα για τον ψυχαγωγικό ευδαιμονισμό, τα φεστιβάλ και τις θερινές σουβλακοπανηγύρεις των εκατοντάδων! σωματείων μας, τότε δεν είναι δύσκολο να αποσπαστεί το 20%  των παραπάνω πόρων υπέρ ουσιώδους έργου. Έστω για εξαγορά άλλοθι. 

Της πολιτικής ύπαρξης και καταστατικής αρχής.

1* https://www.poe.org.gr/default.aspx?pageid=1041

2* https://www.ihu.gr/ucips/postgraduate-programmes/blacksea

3* σύμφωνα με την εκπροσώπησή τους στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.