Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Βούπερταλ: Δεν θα γίνει έρευνα για το θάνατο του Έλληνα

Τόσο η Süddeutsche Zeitung όσο  και η Westdeutsche Allgemeine Zeitung αναφέρονται στο γεγονός ότι δεν θα γίνει έρευνα σε βάρος των αστυνομικών του Wuppertal στην υπόθεση του Γιώργου Ζαντιώτη, που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Süddeutsche Zeitung: Το πρακτορειακό δημοσίευμα αναφέρεται στις εξελίξεις στην υπόθεση του Γιώργου Ζαντιώτη, που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Νοέμβριο όντας σε αστυνομική κράτηση στο Wuppertal. Όπως αναφέρεται, η Εισαγγελία δεν εκκινεί διαδικασία έρευνας σε βάρος των εμπλεκόμενων στην υπόθεση αστυνομικών, καθώς, όπως ανακοίνωσε χθες, η κατηγορία της αδερφής του θύματος ότι για τον θάνατο του 25χρονου ευθύνονται οι αστυνομικοί, έχει εκπέσει κατά τη διερευνητική διαδικασία για τις συνθήκες του θανάτου του Γ. Ζαντιώτη, στο αίμα του οποίου βρέθηκαν, όπως σημειώνεται στο πόρισμα της Εισαγγελίας, υπολείμματα κάνναβης, αμφεταμινών και κοκαΐνης. 

Η νεκροψία έδειξε, σύμφωνα με την ε/φ, ότι ο θάνατος του 25χρονου προήλθε από τον συνδυασμό αυτού του κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών και της υπερτροφίας της καρδιάς, από την οποία έπασχε το θύμα. Αν και εκκρεμεί το αποτέλεσμα μιας ακόμη τοξικολογικής εξέτασης, η Εισαγγελία έκρινε ότι η αστυνομική βία μπορεί να αποκλειστεί ως αιτία θανάτου του Γιώργου Ζαντιώτη.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην υπόθεση του 25χρονου που προσήχθη την 1η Νοεμβρίου του 2021 μετά από διένεξη με την αδερφή του μέσα σε ταξί, ενώ στο κρατητήριο κατέρρευσε αιφνιδιαστικά και, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από τον γιατρό, έχασε τη ζωή του. Αναφέρεται, δε, ότι ο Γενικός Πρόξενος του Düsseldorf είχε παρέμβει, προκειμένου να ενημερωθεί για την έρευνα τόσο από την Εισαγγελία όσο και την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του τοπικού κοινοβουλίου του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Westdeutsche Allgemeine Zeitung, με τίτλο «25χρονος πεθαίνει στο κρατητήριο: Δεν θα γίνει έρευνα σε βάρος των αστυνομικών του Wuppertal»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.