Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

FAZ:«Γιατι αξίζει τον χειμώνα ένα ταξίδι στην Αθήνα»

«Πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει τον χειμώνα ένα ταξίδι στην Αθήνα»

Το άρθρο της εφημερίδας στο διαδίκτυο αναφέρει ότι η Αθήνα είναι αισθητά πιο χαλαρή τον χειμώνα, σε αντίθεση με το καλοκαίρι, και παραθέτει πέντε λόγους για τους οποίους η ελληνική πρωτεύουσα είναι ελκυστική για τους τουρίστες και τον χειμώνα.

Πρώτον, όπως επισημαίνεται, αντίθετα με τους καλοκαιρινούς μήνες, τα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα της πόλης μπορεί να τα επισκεφτεί κανείς τον χειμώνα με ησυχία, χωρίς να χρειάζεται να υποστεί ουρές αναμονής. 

Δεύτερον, τα μουσεία, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, που διαθέτει μία εκ των μεγαλύτερων και πλέον πολύτιμων συλλογών αρχαιοελληνικής τέχνης στον κόσμο, όπως επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η πρόσφατα ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη και το Μουσείο Γουλανδρή, έχουν λιγότερους επισκέπτες κι έτσι μπορεί ο ενδιαφερόμενος να θαυμάσει με ησυχία τα εκθέματα. 

Τρίτον, η Αθήνα τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έχει εξελιχθεί σε γαστρονομικό προορισμό, με μια τεράστια προσφορά σε εστιατόρια και καταστήματα με σπεσιαλιτέ τόσο από την ηπειρωτική χώρα όσο και από τα νησιά. Κάποιες φορές θα πρέπει να κοιτάξει κανείς προσεκτικά μέσα σε εισόδους σπιτιών, για να ανακαλύψει πολλά καφέ με μακρά παράδοση. 

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης να δει την πόλη με τα μάτια ενός ντόπιου, όπως για παράδειγμα του Σπύρου Κάγκα, ο οποίος, μαζί με συνεργάτες του από το «This is Athens», προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις, ειδικότερα στη γειτονιά του, το Παγκράτι, δείχνοντας στους ενδιαφερόμενους την πραγματική ζωή στην ελληνική πρωτεύουσα. 

Τέλος, ένας πέμπτος λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξίζει μια επίσκεψη στην Αθήνα τον χειμώνα, είναι το γεγονός πως η πόλη περιβάλλεται από παραλίες, στις οποίες φτάνει κανείς με τα μέσα μεταφοράς. Μεταξύ άλλων, αξίζει να περάσει κανείς λίγες ώρες στη Λίμνη Βουλιαγμένης, της οποίας τα ζεστά νερά θεωρείται ότι έχουν και ιαματικές ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.