Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Η Φωνή της Ελλάδας γιορτάζει την 25η Μαρτίου

Η  «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο  ραδιόφωνο  της  ΕΡΤ, γιορτάζει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με μία συναυλία στο  studio E της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με τίτλο: «Η  Ελληνική  Επανάσταση του ’21 μέσα από το δημοτικό τραγούδι».

Το αηδόνι της Ηπείρου, ο Σάββας Σιάτρας, ερμηνεύει ζωντανά, τραγούδια που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα προεπαναστατικής περιόδου, έως την επανάσταση  του ’21, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Ο ηπειρώτης τραγουδιστής είναι ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του δημοτικού παραδοσιακού τραγουδιού μας. Κυρίως, όμως, είναι ο ερμηνευτής του ηπειρώτικου τραγουδιού, το οποίο και «μετέφερε» όχι μόνο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, όπου «χτυπάει» η καρδιά  του  Απόδημου Ελληνισμού. Τραγούδια για την αγάπη, τον γάμο, την ξενιτιά, τη γέννηση και τον θάνατο. Τραγούδια για την πατρίδα και τους αγώνες της.

Τον συνοδεύουν οι σπουδαίοι σολίστες Βασίλης Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, Κώστας  Κίκιλης στο βιολί, Κώστας Καρράς στο λαούτο και Ηλίας Μούτσος στο ντέφι.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Μαρία  Κουτσιμπύρη

Τεχνική επιμέλεια:  Μιχάλης  Συγλέτος

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ: https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική, Κύπρο, Αίγυπτο)

Δορυφορικά στην Ευρώπη:

1) Δορυφόρος HOTBIRD 13.0º East

Συχνότητα 12.169 MHz Horizontal

Symbol Rate 27.5MS

2) HELLAS SAT 39.0 º East

Συχνότητα 10.730 MHz Horizontal

Symbol Rate 30.0 MS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.