Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Από τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου

Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα, Οία, Σαντορίνη

Κάτω από το κάστρο της Οίας, μέσα σε μία σπηλιά βρίσκεται, σύμφωνα με το National Geographic, το καλύτερο και γραφικότερο βιβλιοπωλείο του κόσμου, το Βιβλιοπωλείο «Ατλαντίδα» με τα μοναδικά βιβλία του.

Βιβλιοπωλείο «Ατλαντίδα»
https://www.athensmagazine.gr/

Από το σκοτεινό περιβάλλον μιας γοτθικής εκκλησίας, στην ολόφωτη Σαντορίνη και στο ελληνικό βιβλιοπωλείο με τη μαγευτικότερη θέα. Στο ονειρεμένο Αιγαιοπελαγίτικο νησί δύο Αμερικανοί φίλοι, οι Oliver και Craig, τελειόφοιτοι φιλοσοφίας κατά τις διακοπές τους το 2002, αποφάσισαν να κάνουν ένα τρελό όνειρο πραγματικότητα: να ανοίξουν το πρώτο βιβλιοπωλείο της Σαντορίνης. Τα ράφια που οι ίδιοι έχτισαν στο βιβλιοπωλείο, το οποίο άνοιξαν τελικά το 2004, σύντομα γέμισαν με ελληνική, αγγλική, ιταλική, ισπανική, γερμανική, ακόμη και κινέζικη λογοτεχνία, ποίηση και φιλοσοφία, ενώ με τα χρόνια προστέθηκαν συλλεκτικές πρώτες εκδόσεις και σπάνια βιβλία-αντίκες.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η φήμη του κουκλίστικου καταστήματος που στεγάστηκε σ΄ένα ημιυπόγειο παλιό καπετανόσπιτο, μεγάλωσε και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό και πλέον αποτελεί από μόνο του αξιοθέατο της Οίας, με τα λιγοστά τραπεζάκια της μικρής του ταράτσας να προσφέρουν μαγευτική θέα στην καλντέρα και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

https://www.travel.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.