Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Σολτς:«Οι Ουκρανοί πρόσφυγες ήρθαν για να μείνουν»

Στην τελευταία κοινή σύσκεψη Καγκελαρίου - Πρωθυπουργών κεντρικό θέμα συζήτησης η κατάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας και το προσφυγικό κύμα.

Τόσο η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και τα ομόσπονδα κρατίδια προετοιμάζονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για την άφιξη πολύ μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων.

Στη Γερμανία σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες αγγίζουν πλέον τις 200.0000. Υπολογίζεται ωστόσο ότι ο πραγματικός αριθμός ουκρανών προσφύγων στη Γερμανία είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Σύμφωνα πάντως με την κυβερνήτη του Βερολίνου Φρανσίσκα Γκίφαϊ κάθε μέρα φθάνουν στο Βερολίνο περίπου 10.000 ουκρανοί πρόσφυγες.

(Συνολικά 3,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει μέχρι σήμερα την πατρίδα τους λόγω του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Στην Πολωνία έχουν φθάσει 1,95 εκατομμύρια)

«Να μην πολύτιμος χρόνος»

Ο καγκελάριος Σολτς μετά τη σύκεψη δήλωσε ότι «θα πρέπει από την αρχή να είναι σαφές ότι οι πρόσφυγες έχουν προοπτική ενσωμάτωσης σε νηπιαγωγεία, σχολεία και  αγορά εργασίας έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος πιστεύοντας ότι όλα αυτά είναι παροδικά».

Πηγή: Tagesschau

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.