Τρίτη 5 Απριλίου 2022

DPA: Ο Erdogan συνομιλεί τηλεφωνικά με Scholz για πόλεμο στην Ουκρανία

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Scholz για τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Καγκελάριο Olaf Scholz για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Erdogan είπε στον Scholz ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές της προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, έγραψε χθες στο Twitter το Γραφείο του Προέδρου στην Άγκυρα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Steffen Hebestreit δήλωσε στο Βερολίνο το βράδυ ότι, δεδομένων των φρικτών και αφόρητων ταλαιπωριών που υφίσταται ο άμαχος πληθυσμός στην Ουκρανία, ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος και ο Τούρκος Πρόεδρος συμφώνησαν πως είναι αναγκαία η κατάπαυση του πυρός και πως θα πρέπει να εξασφαλιστούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Η Τουρκία διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία και θεωρεί πως έχει αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή. Μόλις την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ένας γύρος διαπραγματεύσεων.

Το Γραφείο του Τούρκου Προέδρου ανέφερε ότι κατά το τηλεφώνημα συζητήθηκαν επίσης οι γερμανο-τουρκικές σχέσεις. Ο Erdogan τόνισε ότι είναι σημαντική η ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Ο Scholz βρέθηκε στην Άγκυρα στα μέσα Μαρτίου για μία πρώτη επίσκεψη στην Τουρκία μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.