Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Βάδης-Βυρτεμβέργης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 
Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας και Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης Βυρτεμβέργης.
Στα πλαίσια της αναλυτικής ενημέρωσής σας σχετικά με την αποστολή του μεικτού μας κλιμακίου στην βουλή των Ελλήνων και στη συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας αποτελούμενο απο τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Αθανάσιο Κήπα και τον πρόεδρο του Τ.Ε.Γ Schwetzingen και ειδικό συνεργάτη των θεσμών μας, Δρ. Δημήτρη Μπακόλα, σας ενημερώνουμε για τα πεπραγμένα της ολοκληρωμένης επίσκεψής μας στην Ελλάδα.
 
Οι θέσεις μας σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία τέθηκαν στα υψηλότερα κλιμάκια της Ελληνικής Βουλής.
 
Μάλιστα ο Πρόεδρος της ελλ. Βουλής κος Κων. Τασούλας, έδειξε έντονο προσωπικό ενδιαφέρον να μεταφέρει άμεσα τις θέσεις μας στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως.
 
Οφείλουμε να πούμε ότι οι θέσεις μας έτυχαν αναγνώριση από όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελληνική Βουλή.
 
Η αξιωματική αντιπολίτευση δια μέσω του πρ. Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, έδειξε επίσης ιδιαίτερη κατανόηση απέναντι στις θέσεις μας και εκτιμώντας όλα τα προαναφερόμενα, αξιολογούμε ως επιτυχία την επίσκεψή μας στην Βουλή των Ελλήνων.
 
Η επόμενη στάση μας ήταν το Υπουργείο Παιδείας όπου μας υποδέχτηκε θερμά ο γενικός Γραμματέας κ. Κόπτσης.
 
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να προσθέσουμε ότι πριν την αποστολή μας στην Ελλάδα, προηγήθηκε διαδικτυακή διαβούλευση με τον κ. Κόπτση όπου συμμετείχαμε με σύσσωμα τα Δ.Σ των θεσμών μας. Παρουσιάσαμε τις θέσεις μας εκ προοιμίου και επισημάναμε την αναγκαιότητα επίλυσης αυτών.
Στη δεύτερη φάση των ενεργειών μας, εφόσον μας καλωσόρισε ο γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο και ως εκπρόσωποι των θεσμών μας, εκφράσαμε για άλλη μια φορά την επιθυμία μας να συναντηθούμε με την Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμεως. Μας γνωστοποιήθηκε από τον Γ Γ και από τον Πρόεδρο της Βουλης ότι αυτό δεν είναι εκ μέρους της κ. Κεραμέως επι του παρόντος εφικτό, διότι λόγο προγραμματισμένων υποχρεώσεων και σε συνάρτηση με την άμεσα προηγηθείσα επιστροφή της απο τις Η.Π.Α, υπάρχει έλλειψη χρόνου.
 
Τις θέσεις μας παραδώσαμε στον γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κόπτση, όπου τις αναλύσαμε ενδελεχώς. Πήραμε την διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο θα πράξει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς. Η αποστολή μας στην Ελλάδα σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια εκ των προτέρων και με συνυπολογισμό όλων των ενδεχομένων περιπτώσεων που θα προέκυπταν. Ολοι μας γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για την ελληνόγλωσση Παιδεία στο εξωτερικό είναι συνεχής και πολλές φορές επώδυνος. Οι θεσμοί μας όμως είναι εδώ και θα συνεχίσουν να μάχονται για τα δικαιώματά μας. Σε γενικές γραμμές αξιολογούμε την αποστολή μας στην Ελλάδα στις 20/21.05.22 ως επιτυχής, ενώ ταυτόχρονα θέσαμε για άλλη μια φορά γερές βάσεις για να μείνουν τα θέματα που μας απασχολούν στην επικαιρότητα και μάλιστα εντός της Βουλής και όχι μόνο στο Υπουργείο Παιδείας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ως ιδέα την διοργάνωση εκπαιδευτικής ημερίδας στην Βάδη-Βυρτεμβέργη με την συμμετοχή του Γ Γ, την τακτική επαφή με το Υπουργείο μέσω διαδικτυακών συναντήσεων, την μεικτή επιτροπή ανά κρατίδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Γερμανία με δεσμευτικές συμβουλές προς το Υπουργείο Παιδείας.

Οι θεσμοί μας θα αξιοποιήσουν τους καρπούς αυτού του ταξιδιού και θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.
 
Για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με όλα τα προαναφερόμενα, δίνεται σε όλα τα μέλη μας η δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις στην γενική μας συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή στις 29.05.2022.
Καθώς η γενική συνέλευση είναι ταυτόχρονα και εκλογική, παρακαλούνται τα μέλη μας να παραστούν και να λάβουν μέρος στις δημοκρατικές διαδικασίες των θεσμών μας. Δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε, να συμμετέχουμε και να αγωνιζόμαστε για τον κοινό μας σκοπό που είναι η ελληνόγλωσση παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας!

Με εκτίμηση
Τα Δ.Σ των θεσμών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.