Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Βουκουρέστι: Βράβευση της Αικατερίνης Σοφιανού

Στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι, οργανώθηκε εκδήλωση βράβευσης της Αικατερίνης Σοφιανού μαζί την Πρέσβη της Ελλάδος στη Ρουμανία, Σ.Γραμματά και τον Πρόεδρο του  Διμερούς  Ελληνορουμανικό Εμπορικού Επιμελητήριου, Χ.Σεφέρη. 

Η Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου,  Αικατερίνη Μπελεφάντη –  Σοφιανού, εκτός από την επιχειρηματική της δράση, έχει  διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας στη Ρουμανία. 

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Αικατερίνης Μπελεφάντη – Σοφιανού είναι η χρηματοδότηση της μετάφρασης στα ρουμανικά και την έκδοση πολυάριθμων έργων της νεοελληνικής γραμματείας, τα οποία κυκλοφόρησαν από τον έγκριτο οίκο Omonia στο Βουκουρέστι. Από τις εν λόγω εκδόσεις ξεχωρίζει το «Ποιητικό Αλφάβητο» του Κωνσταντίνου Καβάφη, μία συλλογή τέχνης και ποίησης που περιέχει 24 αντιπροσωπευτικά ποιήματα, μεταφρασμένα σε 12 γλώσσες τα οποία συνοδεύονται από αναπαραστάσεις έργων του Gheorghe Anghel, ορμώμενου από τους στίχους του Έλληνα ποιητή. Πρόκειται, χωρίς καμία αμφιβολία, για την πιο φιλοτεχνημένη έκδοση του Καβάφη από τις τόσες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε παγκόσμιο επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.