Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης για Κούρο

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης καλεί τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης να τιμήσει τον αριστούχο των πανελληνίων εξετάσεων, Ιρανό μαθητή Κούρο Ντουρμοχαμαντί, ο οποίος θα φοιτήσει από το Σεπτέμβρη σαν πρωτοετής στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.

Ο Κούρος, προσφυγόπουλο από το Ιράν, βίωσε κυνηγημένος την απώλεια της πατρίδας του, την αγωνία του θανάτου και το ζόφο της Μόριας πριν υπ,  ερισχύσει γοητευμένος, από την ελληνική γραμματεία  με τη δύναμη της, θέλησης την ευγένεια της φιλοδοξίας και το ιερό πείσμα του survivor.

Καλούμε τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης να καμαρώσει για λογαριασμό όλων των προσφυγικών σωματείων, στη χοροεσπερίδα υποδοχής πρωτοετών του Οκτώβρη, έναν μοναδιαίο ΈΛΛΗΝΑ.

Καλούμε τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης να τιμήσει τον Κούρο  και στον υπέροχο συμβολισμό του, να δει εκείνα τα προσφυγόπουλα του `23 που κατίσχυσαν του θανάτου, των Σελιμιέ και των Καράπουρουν, διαπρέποντας στις επιστήμες και στις ελλαδικές κοινωνίες.

Τους πιτσιρικάδες πρόσφυγες του Πόντου, δραπέτες του μαχαιριού, νικητές της κακουχίας, που με ακατάλυτο πάθος για διάκριση, ανένδοτοι σε πείσμα δόλιων συνθηκών,σπούδασαν στα ελληνικά πανεπιστήμια, κατακτώντας διακρίσεις και ακαδημαϊκές πρωτοπορίες στη νέα τους πατρίδα, στις δεκαετίες μετά την Έξοδο.

Εκεί ας στραφεί το scouting του ΣΠΦΣΘ για την αλίευση νέων προσώπων, την υιοθεσία νέων προοπτικών, την εφαρμογή συνεργειών, την ανακάλυψη εμπνεύσεων και υποδειγματικών προϊόντων.

Σε τέτοιους ορίζοντες προτρέπουμε εμφατικά να προσανατολισθούν οι κεραίες του ΣΠΦΣΘ. 

Εκεί όπου ενδημεί η ελπίδα, η υπόσχεση, η Γραμματεία, η επιστημοσύνη, το καινούριο, το φως.

Με τη νιότη να φλερτάρει ο ΣΠΦΘΣ, με αυτό πού `ρχεται να συναστραφεί.

Στους καταστατικούς και πολιτικά αυτονόητους βιότοπούς του οφείλει ενδημία.

Εκεί θα βρει να βραβεύσει, εκεί θα θριαμβεύσει, εκεί θα βραβευτεί.

Εμείς, πάντοτε εδώ, με κρυφές ελπίδες και ευσεβείς αδημονίες για έναν καινοτόμο αιφνιδιασμό, μια ιαχή Άνοιξης, ένα βλέμμα Μάη, έναν εποικισμό των ακαδημαϊκών πολισμάτων από τον ΣΠΦΣΘ.

Το διακόπτη πρόσω αγαπητοί του ΣΠΦΣΘ...

Ερωτοτροπίες με την εξέλιξη, διαδράσεις στις κοινωνίες, πολιτικές παραστάσεις στο σήμερα, επεξεργασίες της επικαιρότητας και εξωστρεφείς αμπάριζες εντός της ακαδημαϊκής παιδιάς!

Ανοιχτά παράθυρα να κάνει ρεύμα, να μπούνε ήχοι του δρόμου, μυρουδιές της γειτονιάς, φωνές τελάληδων, ματιές περαστικών, καλημέρες αλλόγλωσσων κ` αλλόχρωα μελεσσίδεα...

Κούρος it izzz!

ΥΓ

Ο ΣΠΝ, αναλάμβάνει κάθε επιπλέον οικονομικό κόστος που ενδεχόμενα θα επιβαρύνει, από την πρόσκληση του Κούρου, στη χοροεσπερίδα υποδοχής πρωτοετών ή ()ευκταία  από ειδική ημερίδα βράβευσής του.

Σε τέτοια περίπτωση προτείνουμε, τους χώρους της ..Ε Λ Θ, αναλαμβάνοντας επιπλέον συνεννοήσεις με την διοίκηση της 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.