Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

«Επίθεση σε οικογένεια Γερμανο-Βρετανών στην Κρήτη»

DPA: //Δύο άνδρες επιτέθηκαν σε οικογένεια Γερμανο-Βρετανών στην Κρήτη μετά από τροχαίο. Στο περιστατικό της Παρασκευής, το οποίο έγινε γνωστό μόλις την Κυριακή, οι δράστες προκάλεσαν σύμφωνα με δημοσίευμα ΜΜΕ ζημιές στο ενοικιαζόμενο όχημα των τουριστών, τους χτύπησαν και τους απείλησαν με μαχαίρι. Τα θύματα δήλωσαν στην ελληνική δημόσια τηλεόραση ότι η Αστυνομία μέχρι το πρωί της Κυριακής δεν είχε συλλάβει τους δράστες. Η οικογένεια -τρεις άνδρες και μια γυναίκα, σύμφωνα με το δημοσίευμα- δήλωσε ότι νιώθει ανασφάλεια, όσο οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι.

Το περιστατικό συνέβη στη βόρεια πλευρά του νησιού στην περιοχή του Μυλοποτάμου κοντά στην παραθαλάσσια πόλη του Ρεθύμνου. Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι οι δύο νεαροί είναι γνωστοί στην Αστυνομία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν επιτεθεί επανειλημμένα σε παραθεριστές. Η ελληνική τηλεόραση έδειξε φωτογραφίες και βίντεο από το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο των τουριστών, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, οι δύο άνδρες αρχικά -μάλλον κατά λάθος- προκάλεσαν ελαφρές ζημιές στο αυτοκίνητο των παραθεριστών και συνέχισαν απλά την πορεία τους. Όταν η οικογένεια τους κυνήγησε, προκλήθηκε αντιπαράθεση. Οι δράστες επιχείρησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο των τουριστών με το όχημα παντός εδάφους στο οποίο επέβαιναν και τους καταδίωξαν σε δρόμους στην περιοχή γύρω από την παραθαλάσσια πόλη του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η επίθεση έληξε όταν επενέβησαν οι κάτοικοι -ακριβώς τη στιγμή που ένας δράστης απείλησε τους τουρίστες με μαχαίρι. Μόνο τότε η οικογένεια κατόρθωσε να διαφύγει στο ξενοδοχείο με το αυτοκίνητό της που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. Περαιτέρω έγινε γνωστό ότι η γερμανική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Κρήτη παρενέβη και αναμένει τη διαλεύκανση του περιστατικού.

Η περιοχή του Μυλοποτάμου κοντά στο Ρέθυμνο θεωρείται επικίνδυνη περιοχή. Ακόμη και η Αστυνομία φέρει βαρύ οπλισμό, όταν κινείται στα βουνά της περιοχής όπου καλλιεργείται κάνναβη. Συμμορίες τρομοκρατούν την περιοχή εδώ και δεκαετίες. Μετά το περιστατικό, οι ξενοδόχοι στην Κρήτη φοβούνται πλέον ότι μπορεί να υπάρξουν εξαιτίας του συνέπειες για τον Τουρισμό, ανέφερε το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης.//


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.