Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

«Η γερμανική Βουλή ψήφισε τους κανόνες για τον κορωνοϊό για το φθινόπωρο»

«Η Ομοσπονδιακή Βουλή ψήφισε τους κανόνες για τον κορωνοϊό για το φθινόπωρο»

«Η Bundestag ψήφισε υπέρ μιας νέας τροποποίησης του νόμου για την προστασία από την πανδημία. Το νομοθετικό πακέτο προβλέπει γενικώς αυστηρότερους κανόνες για τις μάσκες και τα τεστ. Lockdowns και κλείσιμο των σχολείων δεν θα ξαναγίνουν»

Το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ψήφισε χθες τις νέες διατάξεις που αφορούν την ανάσχεση της πανδημίας το φθινόπωρο και τον ερχόμενο χειμώνα, ενώ τώρα απομένει να ψηφίσει και το ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Οι νέοι κανόνες, που θα ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 7 Απριλίου 2023, δεν περιλαμβάνουν τα λεγόμενα lockdowns ή το κλείσιμο των σχολείων ως εργαλεία των ομόσπονδων κρατιδίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας τύπου FFP2 στις δημόσιες συγκοινωνίες και θα επεκταθεί επίσης στα ιατρεία, τις κλινικές και τα γηροκομεία, ενώ ειδικά για την είσοδο σε κλινικές και γηροκομεία προβλέπεται η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ.

Ο Υπουργός Υγείας, Karl Lauterbach (SPD), εκτίμησε μιλώντας στη Βουλή ότι, αν και δεν μπορεί να προβλεφθεί επακριβώς η εξέλιξη της πανδημίας, το φθινόπωρο η κατάσταση θα είναι υπό έλεγχο. Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτός θα είναι ο τελευταίος χειμώνας με μέτρα προστασίας». Ο κ. Lauterbach επιχειρηματολόγησε υπέρ της άρσης της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στις πτήσεις –έναντι των μέσων μεταφοράς- παραπέμποντας στον σαφώς καλύτερο εξαερισμό των αεροπλάνων και στον μικρότερο αριθμό όσων μετακινούνται αεροπορικώς. Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Υπουργός Υγείας είχε την υποστήριξη στη Βουλή των συγκυβερνώντων FDP και Πρασίνων, ενώ δριμεία κριτική άσκησε η αντιπολίτευση για τα νέα μέτρα, με τη μεν Ένωση CDU/CSU να ζητά την επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς μόνο εφόσον το επιτάσσει η επιδημιολογική κατάσταση, ενώ το ακροδεξιό AfD κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει πίσω στους πολίτες «την ελευθερία και την ατομική τους ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.