Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Spiegel: «Όλο και περισσότεροι Γερμανοί αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα»

Spiegel: «Πελοπόννησος, Κρήτη και Χαλκιδική: Όλο και περισσότεροι Γερμανοί αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα»

«Στη Γερμανία η μακροχρόνια άνθηση της αγοράς ακινήτων φτάνει στο τέλος της. Τώρα πολλοί Γερμανοί πολίτες, όπως φαίνεται, αναζητούν εναλλακτικές. Ιδιαίτερα ελκυστική είναι η Ελλάδα»

Στην ιστοσελίδα του Spiegel αναδημοσιεύεται τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), που επικαλείται πληροφορίες της «Καθημερινής», σύμφωνα με τις οποίες το ενδιαφέρον των Γερμανών για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά, ξεπερνώντας μάλιστα και το ενδιαφέρον των Κινέζων, που μέχρι στιγμής βρίσκονταν στην πρώτη θέση των επενδυτών στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Σε σχέση με πέρυσι, οι επενδύσεις Γερμανών έχουν αυξηθεί κατά 25%, ενώ σε σχέση με το 2020 μέχρι και κατά 40%, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο την «Καθημερινή», ενώ επισημαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που κάνουν λόγο για αύξηση των επενδύσεων από αλλοδαπούς στην ελληνική αγορά ακινήτων κατά 61% τους πρώτους έξι μήνες του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι η ζήτηση για ακίνητα στην Ελλάδα από Γερμανούς εστιάζεται κυρίως σε παραδοσιακά τουριστικά θέρετρα στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη Χαλκιδική, καθώς και ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στις ιδιαίτερα υψηλές τιμές των ακινήτων στη Γερμανία, όπου η μεγάλη ακμή της αγοράς ακινήτων φτάνει στο τέλος της, καθώς ο τζίρος της, σύμφωνα με έρευνα, μειώθηκε φέτος για πρώτη φορά από το 2009. Τα αυξανόμενα επιτόκια δανεισμού, ο υψηλός πληθωρισμός και ο φόβος ενδεχόμενης ύφεσης αποτρέπουν τους επίδοξους αγοραστές από το να προβούν σε αγορά ακινήτων στη Γερμανία, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.