Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

K. Kαρράς για συνέδριο ΟΕΚ: Αρχές και Αξίες δεν θυσιάζονται για την εξουσία

Επιστολή - παρέμβαση μας έστειλε ο πρώην Πρόεδρος της ΟΕΚ Κώστας Καρράς για το τελευταίο συνέδριο:

Προς τα μέλη της Αγωνιστικής Συμμαχίας Μεταναστών (Α.Συ.Μ.) , (πρώην Δημοκρατική Ενότητα (ΔΕ), πρώην  Ενιαία Δημοκρατική Παράταξη (Ε.ΔΗ.Π.) ) 

Ιωάννης Νασκάμης: „Μπραβο“ το ΚΚΕ

Αυτό το ειρωνικό σχόλιο το έκανε ο παλιός φίλος και σύντροφος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ όταν έμαθε τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης του νέου ΔΣ της ΟΕΚ.  Και εννοούσε φυσικά εσάς,  τα 5 μέλη της Αγωνιστικής  Συμμαχίας Μεταναστών (Α.Συ.Μ. ) 

Θέλω να τονίσω και εγώ την απογοήτευσή μου για την θέση της  Α.Συ.Μ. στο 23ο συνέδριο.  Και παράλληλα θεωρώ υποχρέωσή μου να προστατεύσω το όνομα ΚΚΕ.  Μπορεί να μην είμαι ενεργό μέλος αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ ποιος με βοήθησε να φτάσω εδώ που σήμερα βρίσκομαι. Όλα τα οφείλω στο ΚΚΕ.  Το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα εξουσίας. Το ΚΚΕ είναι κόμμα αρχών και αξιών. Διαβάστε την ιστορία του ΚΚΕ και τον ρόλο που έπαιξε στον χώρο της Γερμανίας. Η κοινοτική του παράταξη Ε.ΔΗ.Π., της οποίας είχα διατελέσει πρόεδρος, μαζί με την Νεολαία Λαμπράκη ίδρυσαν τις περισσότερες Ελληνικές Κοινότητες στην Γερμανία. Και το 1966 με 13 Κοινότητες ίδρυσαν στο Fellbach την ΟΕΚ.  Στα χρόνια της χούντας οι Ελληνικές Κοινότητες και η ΟΕΚ κράτησαν το θέμα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας πάντα στην επικαιρότητα.  Μετά την χούντα μπήκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στις Κοινότητες. Και όταν εγώ έγινα πρόεδρος της ΟΕΚ, στο συνέδριο συμμετείχαν 150 Κοινότητες με περίπου 50.000 εγγεγραμμένα μέλη.

Ναι. Άλλες οι συνθήκες τότε. Σήμερα οι Κοινότητες έχουν προβλήματα επιβίωσης. Οι Κοινότητες των άλλοτε πχ. 5.000 μελών, δυσκολεύονται να φτάσουν στους 100 ψηφοφόρους. Έτσι και η ΟΕΚ των 150 μελών σήμερα αναγκάζεται να κάνει συνέδριο με 8 μόνο μέλη. Και αν η αριστερή παράταξη τηρούσε τις αρχές και τις αξίες, τηρούσε δηλαδή αυτά τα πράγματα που της δίνουν το δικαίωμα να λέγεται «αριστερή» παράταξη, τότε το 23ο συνέδριο θα είχε πάνω από 20 συμμετοχές.

Σήμερα  αγαπητοί σύντροφοι της Α.Συ.Μ. θα αναγκαστείτε να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

Πως είναι δυνατό να αποκλείσετε μια Κοινότητα και ταυτόχρονα από αυτήν την «αποκλεισμένη» Κοινότητα να ψηφίζονται 3 μέλη στο ΔΣ;

Πως είναι δυνατόν να αποκλείονται δραστήριες Κοινότητες πχ. Βερολίνο, πχ. Waiblingen, ενώ αναγνωρίζονται άλλες Κοινότητες πχ. Στουτγάρδη που δεν έκανα εκλογές τα τελευταία 3 χρόνια και την τελευταία εκλογή του ΔΣ  την έκανε με μια μόνο λίστα και χωρίς σταυρούς;

Και αυτές τις απαντήσεις τις περιμένει ο κόσμος από σας. Από την Α.Συ.Μ.  Θέλω να δω κατά πόσον οι Αρχές και οι Αξίες του ΚΚΕ τηρούνται από  την κοινοτική του παράταξη που τώρα λέγεται Α.Συ.Μ. Πρέπει να απαντήσετε γιατί πολλοί εκμεταλλεύονται την συμμετοχή και την στάση σας στο συνέδριο ως εγγύηση δημοκρατικών διαδικασιών. Nach dem Motto:  Αφού η Α.Συ.Μ. ήταν   στο συνέδριο, τότε όλα θα εξελίχτηκαν δημοκρατικά.   

Θέλω επίσης να δηλώσω στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ τα εξής. Έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια σε πολλά μέλη του παλιού και νέου ΔΣ της ΟΕΚ. Θα με έχετε στο πλευρό σας και θα στηρίξω το έργο σας εφόσον διαπιστώσω ότι προχωράτε, το γρηγορότερο δυνατόν,  στο 24ο συνέδριο με στόχο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας στο κοινοτικό κίνημα της Γερμανίας.

Και ένα ενδοπαραταξιακό. Κάτι που δεν έχει να κάνει με το συνέδριο. Αλλάξατε το όνομα της ΔΕ και το κάνατε Αγωνιστική  Συμμαχία Μεταναστών. Οι 450.000 Έλληνες μαζί με αυτούς που έχουν ελληνικές ρίζες δεν είναι μετανάστες. Δεν θα τους εκπροσωπείτε; Θέλετε να εκπροσωπείτε μόνο τους νέους μετανάστες.

Με εκτίμηση 

Κώστας Καρράς 

Πρώην πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Π., της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης, της ΟΕΚ, του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΕΡΜΗΣ,

Και νυν επίτιμος Πρόεδρος της ΟΕΚ και πρόεδρος της ΕΕΕΔ.ΒΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.