Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Κρίσιμη συνάντηση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου

Το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, στο πλαίσιο των εκλογών για ανάδειξη κυβέρνησης στο Βερολίνο,κάλεσε υποψήφιους βουλευτές από τα γερμανικά κόμματα με θέμα το μέλλον του κτιρίου στέγαση της Κοινότητας.  

Στην ανοιχτή συζήτηση δήλωσαν συμμετοχή οι Franziska Brychcy (LINKE), Sebastian Czaja (FDP), Ina Czyborra (SPD), Christian Goiny (CDU) και Benedikt Lux (Bündnis 90 – Die Grünen).

Το ιστορικό του Ελληνικού πολιτιστικού κέντρου Βερολίνου βρίσκεται  στο Steglitz δίπλα στην Οθρόδοξη εκκλησία εδώ και 4 δεκαετίεςπου και στεγάζονται η Κοινότητα και έχουν την έδρα τους 14 Ελληνικοί Σύλλογοι 

Στις 30 Ιουνίου του 2022 ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγάζεται το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας στο Βερολίνο μας ανακοίνωσε  ότι δεν θα ανανεώσει τη μίσθωση και προτίθεται  να πουλήσει ( στην τιμή τον 2.800.000,€) το κτίριο με προθεσμία αποχώρησης στις  31.12.2022. 

Με άμεσες νομικές ενέργειες το Δσ σταμάτησε προσωρινά την διαδικασία, και ο Ιδιοκτήτης έστειλε νέα καταγγελία αυτή την φορά για τις 31.12.2023. 

Συγχρόνως το ΔΣ ξεκίνησε επαφές με τα γερμανικά πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση του Βερολίνου με την ελπίδα να βρεθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο, μεταξύ άλλων ίσως η αγορά του κτιρίου από την πόλη του Βερολίνου και παραχώρηση/ενοικίαση στην κοινότητα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στις 14:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας στη Mittelstrasse 33. 12167 Berlin 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.