Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Νυρεμβέργη: Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Νυρεμβέργης και της τάξης Μ10 του Γυμνασίου τίμησαν  τα θύματα των Τεμπών 

Βουβός πόνος, θλίψη, με δάκρυα στα μάτια και ένα τεράστιο γιατί οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νυρεμβέργης τέλεσαν το Σάββατο 18.03.2023 στον κατάμεστο Ιερό ναό  Αγίου Αποστόλου Παύλου Νυρεμβέργης, τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών. 

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Πρόεδρος Χρήστος Χιταρίδης  και η αντιπρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου Μελίνα Παργανά, μίλησαν μέσα από την καρδιά τους για τον πόνο και τις ανησυχίες των Ελληνόπουλων που ζουν μακριά από την μητέρα Πατρίδα.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους ανεξαιρέτως, μικρούς και μεγάλους, μαθητές, καθηγητές, γονείς και ολόκληρο τον ελληνικό κι όχι μόνο πληθυσμό. Το πένθος και η λύπη για τα θύματα του δυστυχήματος είναι τεράστιο και το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς ήταν νέοι και παιδιά προσδίδει μία περαιτέρω συγκίνηση. 

Εμείς, οι Έλληνες του εξωτερικού, παρά την απόσταση που μας χωρίζει από την πατρίδα, νιώθουμε τον πόνο των συμπατριωτών μας και τους συμπονούμε μεταφέροντας το εθνικό πένθος κι έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, σε κάθε ελληνική κοινότητα και σπίτι του κόσμου. 

Σαν μαθητές θλιβόμαστε για έναν ακόμη λόγο: Όλα αυτά τα χρόνια παραμονής στο εξωτερικό, έχουν συμβάλλει στην δημιουργία ενός ξεχωριστού συναισθήματος για την Ελλάδα, μια ξεχωριστή και απέραντη αγάπη για την πατρίδα, την οποία έχουμε εξιδανικεύσει στο μυαλό μας και επιθυμία όλων μας, ή έστω των περισσοτέρων είναι στο μέλλον να διαμείνουμε στην Ελλάδα, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των σπουδών μας, ή απλά για διακοπές. 

Με αφορμή το δυστύχημα αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η αδυναμία και τα μειονεκτήματά της Ελλάδας, τσαλακώνοντας έτσι αυτή την μαγική εικόνα στο μυαλό μας και πληγώνοντάς μας βαθιά. Το γεγονός ότι πολλά από τα θύματα βρίσκονταν στη δική μας ηλικία, μας ωθεί να συλλογιστούμε πιο αναλυτικά την σοβαρότητα της κατάστασης και να δράσουμε όπως μπορούμε για μια καλύτερη Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή όμως, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε – έστω νοητά – την αγάπη μας και την συμπαράστασή μας στους συγγενείς των θυμάτων και να κρατήσουμε τα θύματα στη μνήμη μας».  

Την πρωτοβουλία των μαθητών τίμησαν με την παρουσία τους η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι Έθιμοτοπικών Συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές  και πλήθος κόσμου. 

Για το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο

Ο Γραμματέας

Αθανάσιος Μεστάνης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.