Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Γερμανία: Το AfD πετυχαίνει νέο ποσοστό ρεκόρ

 «Το AfD πετυχαίνει νέο ποσοστό ρεκόρ – Μειώνεται το προβάδισμα της Ένωσης CDU/CSU»

Σε νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), μειώνει περαιτέρω τη διαφορά του από την Ένωση CDU/CSU, που έρχεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις: συγκεκριμένα, το AfD συγκεντρώνει πλέον ποσοστό 21% -αύξηση κατά 0,5% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση- και βρίσκεται κατά 4,5 μονάδες πίσω από την Ένωση CDU/CSU με ποσοστό 25,5%, που χάνει μία ποσοστιαία μονάδα.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Bild, έδειξε επίσης ότι το SPD χάνει 0,5% και ανέρχεται πλέον στο 19%, ενώ οι Πράσινοι ενισχύουν κατά μία μονάδα τα ποσοστά τους, συγκεντρώνοντας 14,5%. Το τρίτο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, FDP, παραμένει στάσιμο στο 6,5%, ενώ το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) συγκεντρώνει ποσοστό 5%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Insa, Hermann Binkert, «αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να υπάρξει διακυβέρνηση χωρίς ή εναντίον των κομμάτων της Ένωσης», καθώς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο δύο εναλλακτικές για κυβερνητικό συνασπισμό υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο συνασπισμός CDU/CSU, SPD και FDP, που θα συγκέντρωνε 51% και ο συνασπισμός CDU/CSU, Πρασίνων και FDP με 46,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.