Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Αμβούργο: Κέρδισε 117 εκ ευρώ και το έμαθε από τo ιντερνετ

36χρονος άνδρας κερδίζει το Eurojackpot - και το διαβάζει τυχαία στις ειδήσεις. Τώρα ο άνδρας από το Αμβούργο σκέφτεται να αγοράσει ενδεχομένως ένα νέο αυτοκίνητο.

Ο νικητής των 117 εκατομμυρίων ευρώ από το Eurojackpot στο Αμβούργο έμαθε για την καλή του τύχη από τα μέσα ενημέρωσης. Ο 36χρονος διάβαζε τις ειδήσεις στο διαδίκτυο το πρωί του Σαββάτου και έπεσε πάνω σε ένα αντίστοιχο δημοσίευμα, δήλωσε την Κυριακή στην Deutsche Presse-Agentur ο Helmut Becker, διευθύνων σύμβουλος της Zeal, της μητρικής εταιρείας του διαδικτυακού παρόχου Lotto24. Σύμφωνα με τον Becker, μόλις είχε μιλήσει με τον νικητή, ο οποίος επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο νικητής είχε διαβάσει στο διαδίκτυο ότι κάποιος από το Αμβούργο είχε κερδίσει. Κάποιοι από τους αναφερόμενους αριθμούς που κέρδισαν του φάνηκαν γνωστοί. "Και τότε μπήκε στον λογαριασμό του και διαπίστωσε ότι είχε κερδίσει το τζακ ποτ. Στην αρχή δεν μπορούσε να το πιστέψει. Στη συνέχεια του τηλεφώνησαν για το κέρδος - και ήταν εξαιρετικά ενθουσιασμένος. Μέχρι στιγμής το έχει πει μόνο στους δύο καλύτερους φίλους του, για να μεταφέρει τον ενθουσιασμό του, όπως είπε.

Ο νικητής θέλει να "συνεχίσει όπως πριν"

Ο Becker δήλωσε ότι η εταιρεία του συμβουλεύει τους μεγάλους νικητές να παραμείνουν ανώνυμοι. "Διαφορετικά, θα έχετε πολλούς φίλους ταυτόχρονα που θέλουν κάτι από εσάς ή επενδυτικούς συμβούλους που θα σας σπάνε τα νεύρα".

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε εκατομμύρια, ο νικητής "δεν θέλει να αλλάξει εντελώς τη ζωή του τώρα, αλλά να συνεχίσει να εργάζεται, να συνεχίσει όπως πριν". Θέλει να επενδύσει τα χρήματα και να σκεφτεί τι θα τα κάνει. Είχε σκεφτεί ενδεχομένως να αγοράσει ένα νέο αυτοκίνητο. "Σε αυτούς τους δύο καλύτερους φίλους θέλει επίσης να δώσει κάτι".

Ο Becker δήλωσε ότι ο άνδρας έπαιζε με τους ίδιους αριθμούς εδώ και πέντε χρόνια, αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποίησε νέους αριθμούς, αντλώντας έμπνευση από το περιβάλλον του. Ο άνδρας θα έπρεπε να ταυτοποιηθεί ξανά σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδικασία και θα έπαιρνε τα χρήματα στο λογαριασμό του μέσα σε δύο εβδομάδες.

Τα 117 εκατομμύρια ευρώ δεν αποτελούν ακόμη ρεκόρ

Ο άνδρας ήταν σωστός με τους νικητήριους αριθμούς 3, 17, 19, 32, 38 και τους δύο αριθμούς ευρώ 6 και 7, όπως ανακοίνωσε η Westlotto το βράδυ της Παρασκευής μετά την κλήρωση στο Ελσίνκι. Προηγουμένως, δεν είχε υπάρξει νικητής σε δέκα κληρώσεις. Πρόκειται για την υψηλότερη νίκη λαχείου που έχει επιτευχθεί ποτέ στη Χανσεατική πόλη.

Το ρεκόρ κέρδους της γερμανικής λοταρίας των 120 εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να κατέχουν παίκτες από το Βερολίνο (Νοέμβριος 2022) και το Σλέσβιχ-Χολστάιν (Ιούνιος 2023). Το υψηλό ποσό του τζάκποτ συσσωρεύεται όταν κανένας παίκτης δεν πεετυχαίνει αριθμούς 5 από 50 και τους αριθμούς 5  και τους  Ευρωαριθμούς (πρόσθετους αριθμούς) 2 στους 12. Τα μη διανεμηθέντα χρήματα από την πρώτη κατηγορία βραβείων μπαίνουν στη συνέχεια στο τζάκποτ της επόμενης κλήρωσης.

Η λοταρία συντονίζεται από την Westlotto στο Münster. Οι 18 συμμετέχουσες χώρες είχαν αλλάξει τους κανόνες για τη δέκατη επέτειο της ευρωπαϊκής λοταρίας στα τέλη Μαρτίου 2022. Αφενός, εισήχθη μια δεύτερη ημέρα κλήρωσης εκτός από την Παρασκευή με την Τρίτη, αφετέρου, το ανώτατο όριο αυξήθηκε από 90 σε 120 εκατομμύρια ευρώ. (dpa/best)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.