Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Επετειακή συναυλία για τα 40 χρόνια αδελφοποίησης Λειψίας - Θεσσαλονίκης

Επετειακή συναυλία για τα 40 χρόνια αδελφοποίησης μεταξύ της Λειψίας και της Θεσσαλονίκης

Η αδελφοποίηση της Λειψίας και της Θεσσαλονίκης,  έγινε το 1984, στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων γιορτάζει φέτος την 40η επέτειό της! Η επετειακή συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 5 μ.μ. στην Bethanienkirche της Λειψίας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών της Σαξονίας υπό τη διεύθυνση του Έλληνα μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει την πρεμιέρα της ουβερτούρας της όπερας «Ελένη» του Ελληνοαυστραλού συνθέτη Nestor Taylor, καθώς επίσης έργα όπως η «Ελληνική Πόλκα» του Johann Strauss (υιού), δύο μέρη της «9ης Συμφωνίας» του Dmitri Schostakowitsch, την ουβερτούρα στην όπερα «La Forza del Destino» του Giuseppe Verdi, το έργο «Morgenlied und Aufzug der Heere» του Richard Wagner, και τους πέντε ελληνικούς χορούς του Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα. 

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Λειψίας, ο Σύλλογος Αδελφοποίησης Λειψίας-Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος «Φίλοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών της Σαξονίας» όπως και το προεδρείο της ενορίας της Bethanienkirche zu Leipzig.

Αγορά εισιτηρίων:  Ev.-Luth. Pfarramt der Bethaniengemeinde, Stieglitzstraße 42, 04229 Leipzig, και online: www.ticketgalerie.de 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.