Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Αλεξία Μυριούνη: Συγκινημένη για την καθιέρωση της πλατφόρμας staellinika.com

 Η ελληνίδα εκπαιδευτικός Αλεξία Μυριούνη συμμετείχε στην αξιολόγηση της πλατφόρμας staellinika.com στην αρχική της φάση. Πλέον η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και στα γερμανικά όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σήμερα την Αλεξία Μυριούνη να ανεβάσει μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Στην ανάρτησή της δηλώνει ότι η σημερινή μέρα είναι ,,μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή,, καθώς "είχα την τιμή να ασχοληθώ και να αξιολογήσω στον καιρό της πανδημίας την πλατφόρμα staellinika.com, όταν αυτή βρισκόταν ακόμη στα γεννοφάσκια της".

Σήμερα είμαι χαρούμενη αλλά και περήφανη γι' αυτό το καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού μας. 

Στην αξιολόγηση αυτή δεξί μου χέρι ήταν η μαθήτρια, Δόμνα Ευγενία Παπανικολάου, με την οποία συμμετείχα τέλος και στην διαδικτυακή συνεδρία με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη και τον πρωθυπουργό της πατρίδας μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στη συνέχεια της ανάρτησής δίνει λεπτομέρειες για την εκπαιδευτική πλατφόρμα https://staellinika.com/en/home επισημαίνοντας ότι είναι δωρεάν, σε πέντε πλέον γλώσσες, υποστηρίζοντας τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες μεμονωμένους χρήστες. 

Ολοκληρώνοντας η κυρία Μυριούνη εκφράζει την χαρά της "που όλοι οι ομογενείς αγκάλιασαν αυτή την πλατφόρμα και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες της Γερμανίας. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας". 

"Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνούμε εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς!" συμπλήρωσε στην ανάρτησή της ενώ ευχήθηκε το εγχείρημα να είναι Καλοτάξιδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.