Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

KKE: Περιοδεία Γ. Δελή σε Ντίσελντορφ και Μόναχο

Ο Γιάννης Δελής, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαρτίου, περιοδεία στο Μόναχο και στο Ντίσελντορφ αντίστοιχα και θα μιλήσει για τα ζητήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στις αντίστοιχες εκδηλώσεις του ΚΚΕ στις δύο πόλεις. Παράλληλα θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης του ΚΚΕ στην Γερμανία  

Τη Γερμανία θα επισκεφτεί το διήμερο 16-17 Μάρτη ο Γιάννης Δελής, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, όπου θα μιλήσει σε εκδηλώσεις της Τομεακής Οργάνωσης Γερμανίας του ΚΚΕ, σε Μόναχο και Ντίσελντορφ αντίστοιχα, για τα ζητήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Συγκεκριμένα:

- Στο Μόναχο, το Σάββατο 16 Μάρτη στις 7.30 μμ. θα μιλήσει στην εκδήλωση των οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ με τίτλο «Γιατί κλείνουν τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία; Τώρα ισχυρό ΚΚΕ για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση!»  που θα πραγματοποιηθεί στο Eine-Welt-Haus, Schwanthalerstr. 80, 80336 München (U4, U5 - Theresienwiese).

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ιδιαίτερα επίκαιρη αφού δύο χρόνια μετά την ημερίδα "Για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων" που πραγματοποιήθηκε το Μάρτη του 2022 στο Μόναχο, τα προβλήματα έχουν οξυνθεί περαιτέρω, με αποκορύφωμα το κλείσιμο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου "Πυθαγόρας" και την αβεβαιότητα στην οποία έχουν περιέλθει οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Μονάχου "Αριστοτέλης", του Γυμνασίου και του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου λόγω του ζητήματος στέγασης που έχει προκύψει με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.

- Στο Ντίσελντορφ, την Κυριακή 17 Μάρτη στις 3.30 μμ. θα παρουσιάσει τις θέσεις του Κόμματος σε Ημερίδα με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία" που διοργανώνουν οι οργανώσεις στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία και θα πραγματοποιηθεί στο Ενοριακό Κέντρο του Αγ. Ανδρέα, Am Schönenkamp 1, 40599 Düsseldorf.

Την εισηγητική παρουσίαση του Γ. Δελή θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις μαθητών και μαθητριών εκλεγμένων σε 15μελή και 5μελή συμβούλια ελληνικών σχολείων της περιοχής, εκπροσώπων της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Τμημάτων Μητρικής Γλώσσας στο κρατίδιο, καθώς και εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Ντίσελντορφ και της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Στους χώρους των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.