Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Γερμανία: Ρεκόρ ωρών εργασίας το 2023 αλλά...

Το 2023, οι εργαζόμενοι στη Γερμανία εργάστηκαν περισσότερες ώρες από ποτέ. Ωστόσο, η οικονομία δεν αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα. Περισσότερες ώρες εργασίας δεν σημαίνουν μεγαλύτερη ευημερία.

55 δισεκατομμύρια ώρες εργάστηκαν οι εργαζόμενοι το 2023. Αυτό σημαίνει ότι στη Γερμανία εργάζονται περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ άλλοτε - (μέτρημα των ωρών). 

Αυτό προκύπτει από ανάλυση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW). 

Ωστόσο, παρ' όλη αυτή την εργασία, η γερμανική οικονομία δεν έχει αναπτυχθεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των ωρών εργασίας λέει πολύ λίγα πράγματα για την ευημερία μιας χώρας.

Η ποιότητα της απασχόλησης είναι πιο σημαντική από την ποσότητα των ωρών εργασίας

Στη Γερμανία, υπάρχει έλλειψη παραγωγικότητας προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση με την πρόσθετη εργασία. Αυτό προκύπτει από το Dashboard Germany της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι ιδιαίτερα η βιομηχανία πρέπει να γίνει πιο παραγωγική, καθώς εκεί δημιουργείται το μεγαλύτερο μέρος της προστιθέμενης αξίας.

Ωστόσο, υπάρχει ήδη έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Πραγματική προστιθέμενη αξία μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσω υψηλής ποιότητας εργασίας και καλής κατάρτισης. Αυτό ισχύει τόσο για κάθε μεμονωμένο εργαζόμενο όσο και για τη Γερμανία στο σύνολό της. Τα επόμενα χρόνια, όταν ο αριθμός των εργαζομένων θα μειώνεται λόγω ηλικίας, η ποιότητα της εργασίας θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Πηγή: BR, Ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.