Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Οι απόδημοι υποψήφιοι τoυ ΣΥΡΙΖΑ

Δυο υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου προέρχονται από το χώρο του απόδημου Ελληνισμού. 

Οι υποψήφιοι:

Γουναλάκης Αντώνης

Ο Αντώνης Γουναλάκης και γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του UMass Amherst. Έχει δουλέψει ως βοηθός καθηγητή (Teaching Assistant) και πλέον εργάζεται, όντας εκλεγμένος, στο σωματείο εργαζομένων διδακτορικών φοιτητ(ρι)ών του Πανεπιστημίου (GEO).

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος δύο οικονομικών μεταπτυχιακών τίτλων από το ΟΠΑ (ως αριστούχος) και το UMass Amherst. Παράλληλα με τις σπουδές, υπήρξε ενεργός εκπρόσωπος φοιτητ(ρι)ών στα όργανα συνδιοίκησης (Τμημα, Σύγκλητο, Πρυτανικό Συμβουλιο) και γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ. Μέλος της Ελληνικής Mensa. Είναι συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ΗΠΑ και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού.

Η επιλογή των διδακτορικών μου σπουδών στο συγκεκριμένο Δημόσιο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, σχετίζεται με την ιδεολογική και πολιτική του πεποίθηση ότι υπάρχει δυνατότητα για μία πιο δίκαιη, συμπεριληπτική και ισόρροπη οικονομική πολιτική, τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και πράξης.

Μουμτζή Ιφιγένεια

Γενvήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ με μεταπτυχιακό στην Πολιτική Θεωρία από το London School of Economics and Political Science. Ερευνήτρια στην καταπολέμηση του διαδικτυακού ρατσισμού, σεξισμού, ομοφοβίας, και διακρίσεων προς αθλητές στα social media. Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Μέλος του think tank των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μέλος του Δικτύου Ανάλυσης της Ακροδεξιάς (Far Right Analysis Network). Πρέσβειρα της Νέας Γενιάς του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch). Έχει αρθρογραφήσει σε ελληνικό και αγγλόφωνο τύπο για εφημερίδες όπως η Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών, και το Social Europe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.