Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Στις 7 Απριλίου η παρέλαση της Βοστώνης

Σε τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία για την παρέλαση της Βοστώνης, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου, στη 1 μ.μ., στο κέντρο της Βοστώνης επί της οδού Boylston. Το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου έγινε η τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδίας των Σωματείων και ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ηδη έχει καταρτιστεί και η σειρά η οποία προέκυψε από την κλήρωση με την οποία θα παρελάσουν τα τμήματα, τα άρματα, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι μουσικές μπάντες, οι οποίες θα δίνει τον βηματισμό.

Επισημαίνεται ότι η παρέλαση θα καταλήξει στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης, γνωστό ως Boston Common, όπου θα στηθεί, όπως και κατά παρελθόντα έτη, η εξέδρα των επισήμων.

Το θέμα της παρέλασης θα είναι η επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Σύμφωνα με τη σειρά της παρέλασης θα συμμετάσχουν 52 τμήματα, έξι άρματα και πέντε μουσικές μπάντες. Ένας εκ των τελεταρχών θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης και οι άλλοι δύο θα είναι ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων θα είναι από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, Παρασκευή έως Κυριακή. Την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 11:30 π.μ. θα γίνει η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιστό του δημαρχείου της Βοστώνης.

Το επίσημο δείπνο θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 7:30 το βράδυ. Θα απονεμηθεί το βραβείο της Ελευθερίας στον Δρα Ιωάννη Πάππα, διευθυντή του χορευτικού συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης, ενώ θα επιδοθούν και οι υποτροφίες οι οποίες φέτος ανέρχονται σε έξι.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.