Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού για στεγαστικό σχολείο Μονάχου

Εξελίξεις διαπραγματεύσεων για το κτιριακό στο Μόναχο – 6 μήνες μετά.

Ως Ίδρυμα παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες, αναρτήσεις στα μέσα και ανακοινώσεις των τελευταίων ημέρων, για το κτιριακό ζήτημα των δυο σχολείων στο Μόναχο, που έχει καθιερωθεί ως το κτιριακό ζήτημα “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ“, δυστυχώς με ιδιαίτερα αρνητικό πρόσημο. Σύμφωνα με αυτές, το συγκεκριμένο κτίριο στο Freimann, δεν θα φιλοξενεί πλέον τα δύο σχολεία, από τον Ιούλιο του 2025. 

Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη γενικότητα που παρουσιάζει η ανακοίνωση του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Μονάχου και για την ανυπαρξία ενημέρωσης και πληροφόρησης από την πλευρά του Γενικού Προξενείου Μονάχου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση που έχει αναλάβει. 

Μέλη του Ιδρύματος που είχαν συναντηθεί, στις αρχές του 2024, με εξέχοντα πρόσωπα της Πολιτείας στην Αθήνα, είχαν γίνει δέκτες προφορικών δεσμεύσεων για επίλυση του ζητήματος. Οι φημολογούμενες εξελίξεις κάθε άλλο παρά επαληθεύουν τις δεσμεύσεις αυτές.

Η σημαντικότητα και η επιβαλλόμενη συνέχεια της ύπαρξης ενός κτιρίου στο βόρειο Μόναχο ως χώρος δύο ελληνικών σχολείων, Δημοτικού και Γυμνασίου, έχουν αναλυθεί από εκπροσώπους και φορείς και θεωρούμε πως έχει κατανοηθεί πλήρως από όλους.

Εκφράζοντας τόσο τις προσωπικές αγωνίες των Μελών του Ιδρύματος όσο και ιδιαίτερα μεγάλου μέρους της Ομογένειας σε χώρες της Ευρώπης για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, ζητούμε: 

  • από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας, διαφάνεια και ουσιαστική ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της διαπραγμάτευσης και 
  • καλούμε τους φορείς και οργανώσεις των γονέων να συνταχθούν μαζί μας για μια οργανωμένη και συστηματική εκπροσώπηση στην αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.