Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Η Αννα Ιωαννίδου για τις Δημοτικές Εκλογές στη ΒΒ

Με ανοιχτή επιστολή μέσω του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ η Άννα Ιωαννίδου ενημερώνει για τις διαδικασίες των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Στουτγάρδη (και ολόκληρη τη Βάδη Βυρτεμβέργη) και παράλληλα παρουσιάζει επιγραμματικά τις θέσεις της ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην  πόλη.

Με ανοιχτή επιστολή μέσω του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ η Άννα Ιωαννίδου ενημερώνει για τις διαδικασίες των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Στουτγάρδη (και ολόκληρη τη Βάδη Βυρτεμβέργη) και παράλληλα παρουσιάζει επιγραμματικά τις θέσεις της ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην  πόλη.

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Στις 9 Ιουνίου 2024 καλούμαστε στη Βάδη Βυρτεμβέργη να συμμετέχουμε με την ψήφο μας στις Δημοτικές Εκλογές των εκάστοτε Δήμων. 

Την ίδια ημέρα διεξάγονται και οι Ευρωεκλογές σε όλη τη Γερμανία – σε αυτές τις εκλογές αποφασίζετε εάν θα ψηφίσετε στη Γερμανία ή στην Ελλάδα. 

Κάθε πολίτης των κρατών μελών της Ε.Ε. άνω των 16 ετών έχει το δικαίωμα να ψηφίσει και στις δύο εκλογές. 

Θέλω να σας ενημερώσω ως προς τη διαδικασία των εκλογών στις Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Στουτγάρδης:

Στο Δήμο Στουτγάρδης εκλέγονται 60 δημοτικοί σύμβουλοι και συνεπώς έχουμε συνολικά 60 ψήφους. Φέτος υπάρχουν 18 ψηφοδέλτια από διάφορα κόμματα και ομάδες ατόμων. Μπορείτε να ρίξετε στην
κάλπη ένα ψηφοδέλτιο και να μη βάλετε σταυρούς. Στην περίπτωση αυτή παίρνει κάθε υποψήφιος του ψηφοδελτίου αυτού μία ψήφο. Μπορείτε όμως αντ´ αυτού να δώσετε σε συγκεκριμένα7 άτομα την ψήφο σας και σε διαφορετικά ψηφοδέλτια (panaschieren). Έχετε δικαίωμα πέραν αυτού να δώσετε από έναν έως τρεις ψήφους σε έναν υποψήφιο (kumulieren). Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να υπερβούν οι ψήφοι σας τους 60. Εάν βάλετε πάνω από 60 ψήφους καθιστάται άκυρη η ψήφος σας.

Επίσης σας ενημερώνω ότι φέτος κατεβαίνω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Στουτγάρδης με την λίστα Stuttgarter Liste (λίστα 18) στην θέση 3. Είναι πρώτη φορά μετανάστης ελληνικής καταγωγής να βρίσκεται τόσο μπροστά σε ψηφοδέλτιο στο δήμο Στουτγάρδης. Είναι τιμή για μένα που μου προτάθηκε η θέση αυτή και αν καταφέρουμε να πάμε μαζικά να ψηφίσουμε για να έχουμε φωνή στο δήμο που ζούμε, τότε αυτό και μόνο θα είναι μία ευτυχής επιτυχία. Διότι τις τελευταίες εκλογές μόνο 10 % των πολιτών με ελληνική καταγωγή συμμετείχαν στις εκλογές. Στόχος είναι να πολλαπλασιάσουμε το ποσοστό.

Κάποιοι με ρωτάνε γιατί να σε ψηφίσουμε και για το λόγο αυτό σας παραθέτω συνοπτικά τη βιογραφία μου και τους στόχους που έθεσα εάν ψηφιστώ ως δημοτική σύμβουλος.

Ζω στη Στουτγάρδη από το 1972, αρχικά στο

Stuttgart-Vaihingen και από το 1990 στην Stuttgart West. Από αυτή την άποψη, είμαι πέρα για πέρα ταυτισμένη με την πόλη!

Έχω γνωρίσει τη Στουτγάρδη από διαφορετικές προοπτικές της ζωής – σε καλές εποχές, όπως και σε άσχημες, τις θετικές και τις αρνητικές πλευρές.

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι εθελοντικά με την ενίσχυση των θετικών πλευρών της Στουτγάρδης και τη βελτίωση των αρνητικών.

Η επικράτηση της δικαιοσύνης είναι το κύριο κίνητρό μου, γι’ αυτό άλλωστε έγινα δικηγόρος από πεποίθηση.

Τα ερωτήματα που με απασχολούν είναι:

  • Προσφέρει η Στουτγάρδη ένα φιλικό περιβάλλον για οικογένειες και παιδιά;
  • Προσφέρει η Στουτγάρδη αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για άτομα της τρίτης ηλικίας;
  • Είναι η Στουτγάρδη μια ελκυστική πόλη για τους νέους;
  • Προσφέρει η Στουτγάρδη μια αξιοπρεπή ζωή για άτομα με αναπηρία;

Η απάντησή μου είναι: Όχι, εδώ χρήζει αρκετή βελτίωση. Για παράδειγμα, είναι απαράδεκτο το γεγονός, ότι όλο και περισσότερες οικογένειες μετακομίζουν από το κέντρο της πόλης επειδή τα σημερινά ενοίκια είναι απλησίαστα ακόμη και για οικογένειες με διπλό εισόδημα. Η ζωή στο κέντρο της πόλης δεν περιλαμβάνει μόνο οικογένειες, αλλά ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στη ζωή στο κέντρο της Στουτγάρδης!

Επαγγελματικά, εργάζομαι και ως δικαστικός επίτροπος και στηρίζω και υποστηρίζω τα δικαιώματα μειονεκτούντων ατόμων.

Ως μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Δήμου Στουτγάρδης μάχομαι εδώ και πολλά χρόνια για μια ισχυρή ενσωμάτωση και ένταξη.

Επίσης και ο πολιτισμός είναι πολύ σημαντικός για μένα. Ως αντιπρόεδρος του θεάτρου Theater  tri-bühne Stuttgart e.V., συνδημιουργός και συνδιοργανώτρια πολλών εκδηλώσεων σε διάφορους συλλόγους και πρωτοβουλίες προσφέρω εθελοντική κοινωνική εργασία για να φέρω σε επαφή διαφορετικούς ανθρώπους στη Στουτγάρδη μέσω της πολιτιστικής και ιστορικής μόρφωσης.

 Όλες αυτές οι ποικίλες επαγγελματικές και εθελοντικές εμπειρίες με έχουν ευαισθητοποιήσει για πολλά εκκρεμή θέματα και προβληματικές καταστάσεις, οι οποίες είτε δεν έχουν λυθεί, είτε δεν αντιμετωπίστηκαν με τους κατάλληλους χειρισμούς. 

Ζητώ την υποστήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας στην ικανότητά μου να ψηφιστώ ως Δημοτική Σύμβουλος ώστε να συμβάλλω σε ουσιαστικές βελτιώσεις!

Είμαι πεπεισμένη: Η Στουτγάρδη μπορεί να κάνει περισσότερα! 

Περισσότερα για την οικογένεια. Περισσότερα για τη ζωή. 

Περισσότερα για τον πολιτισμό. 

Περισσότερα για την ασφάλεια. Για περισσότερους παιδικούς σταθμούς. 

Για περισσότερη εκπαίδευση. 

Για περισσότερη ένταξη. 

Για καλύτερη υγεία. 

Για καλύτερο κλίμα.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Άννα Ιωαννίδου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Στουτγάρδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.