Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Σημαντικές αυξήσεις παρουσιάζουν οι τιμές των οργανωμένων διακοπών

Σημαντικές αυξήσεις παρουσιάζουν οι τιμές των οργανωμένων διακοπών προς δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Γερμανούς παραθεριστές.

Σημαντικές αυξήσεις παρουσιάζουν οι τιμές των οργανωμένων διακοπών προς δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Γερμανούς παραθεριστές.

Οι αυξήσεις είναι ακριβότερες κατά 5,2%, κατά μέσο όρο, εφέτος, σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε σύγκριση με το 2022 οι αυξήσεις έχουν “εκτιναχθεί” κατά 19%, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας.

Ειδικότερα, στους ταξιδιωτικούς προορισμούς που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών το πρώτο εξάμηνο του 2024, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022 συμπεριλαμβάνονται η Τουρκία (+7,6%) και τα Κανάρια Νησιά (+6,7%). Ενώ τα πακέτα διακοπών σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι (+6,3%) και η Ελλάδα (+4,5%), σημείωσαν μικρότερη αύξηση τιμών.

Στον αντίποδα, οι οργανωμένες διακοπές στην Αίγυπτο ήταν κατά 2% φθηνότερες το φετινό πρώτο εξάμηνο του έτους από το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Όσον αφορά τις τιμές για τις οργανωμένες διακοπές εντός της Γερμανίας ήταν οριακά αυξημένες κατά 1,1% το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σύγκριση με το ίδιο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, ήταν κατά 15,7% υψηλότερες, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Μετά από τις σημαντικές αυξήσεις των τιμών το προηγούμενο έτος, οι Γερμανοί παραθεριστές έχουν και πάλι τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διεθνείς πτήσεις σε ελαφρώς χαμηλότερες τιμές εφέτος, αφού, σύμφωνα με τη γερμανική Στατιστική Υπηρεσία, οι τιμές για αυτές τις πτήσεις μειώθηκαν κατά 3,1% μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου εφέτος, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Εξετάζοντας τις τιμές των διεθνών πτήσεων στην οικονομική θέση, ανά προορισμό, τα εισιτήρια για την Κεντρική Αμερική ήταν μειωμένα περίπου 15,8%, για την Ασία και την Αυστραλία κατά 12,3%, για τη Βόρεια Αμερική κατά  7,4% και για τη Νότια Αμερική κατά 3,8%).

Αντίθετα, αύξηση των τιμών σημειώθηκε για τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια προς την Αφρική (αύξηση 4,1%) και άλλες ευρωπαϊκές χώρες (αύξηση 2,7%).

Οι τιμές των διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων παρέμειναν σε συγκριτικά υψηλό επίπεδο μετά τη λήξη των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, οι διεθνείς πτήσεις ήταν κατά 20,9% ακριβότερες το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ενώ, οι τιμές των εισιτηρίων οικονομικής θέσης εσωτερικού παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες (αύξηση 0,2%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.