Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ο Demiral πανηγυρίζει γκολ της Τουρκίας με τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων

Ο γερμανικός τύπος αναφέρθηκε στον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων με τον οποίο πανηγύρισε χθες βράδυ το γκολ της εθνκής Τουρκίας ο  Merih Demiral

Ο γερμανικός τύπος αναφέρθηκε στον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων με τον οποίο πανηγύρισε χθες βράδυ το γκολ της εθνκής Τουρκίας ο  Merih Demiral
Φωτο: Από υπηρεσία προστασίας συντάγματος

Zeit: «Ο Merih Demiral πανηγυρίζει γκολ της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων»

 «Ο Τούρκος διεθνής Merih Demiral έκανε τον ακροδεξιό χαιρετισμό των γκρίζων λύκων κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αυστρία. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε ‘κρυφό μήνυμα’».

Ο Τούρκος διεθνής Merih Demiral πανηγυρίζοντας το δεύτερο γκολ της Τουρκίας κατά τον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα με την Αυστρία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Γερμανία, προκάλεσε αντιδράσεις, σχηματίζοντας τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων. Σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή, η εν λόγω κίνηση ‘δεν έκρυβε κάποιο μήνυμα’, ‘αλλά, συνδέεται με την τουρκική του ταυτότητα’. Όπως τόνισε, ‘την ίδια χειρονομία χρησιμοποίησαν και άλλοι εντός σταδίου’, με τον ίδιο ‘να επιθυμεί να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο την υπερηφάνεια για τον τόπο καταγωγής του’, ελπίζοντας ότι ‘θα υπάρξουν περαιτέρω ευκαιρίες να χρησιμοποιήσει την εν λόγω χειρονομία’. 

Όπως επισημαίνεται, οι υποστηρικτές του ακροδεξιού κινήματος Ülkücü, το οποίο στη Γερμανία τελεί υπό την παρακολούθηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, είναι γνωστοί ως γκρίζοι λύκοι. Ως πολιτικός εκπρόσωπος του κινήματος στην Τουρκία λειτουργεί το υπερεθνικιστικό κόμμα ΜΗΡ, το οποίο είναι σύμμαχος του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του Τούρκου Προέδρου, ΑΚΡ.

Δημοσιεύματα σχετικά με το εν λόγω περιστατικό φιλοξενούνται στις εφημερίδες Süddeutsche Zeitung και Bild.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.