Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Lidl: Καταργεί εξ ολοκλήρου τη δραστηριότητά της στον τουρισμό

Βάζει τέλος στην πώληση ταξιδιών η Γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl, η οποία μετά το κλείσιμο της λειτουργίας τουρ οπερέιτορ το 2020 αποφάσισε να σταματήσει και τη λειτουργία της και ως τουριστικό γραφείο στις αγορές όπου δραστηριοποιούνταν, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία, έχοντας αποκομίσει από τις δραστηριότητες αυτές έσοδα ύψους 200 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του FVW, η εταιρία γνωστοποίησε την απόφασή της στους συνεργαζόμενους τουρ οπερέιτορ, τοποθετώντας το τέλος της εμπορικής τους σχέσης στα τέλη της χρονιάς.

Στους βασικούς συνεργάτης της Lidl Reisen ήταν οι Big Xtra, Falk Travel, HTH Hanse Touristik Hamburg, Clevertours, LMX, Coral Travel, Aovo, Neon Reisen και Select Holidays.

Η Lidl ξεκίνησε να διαθέτει στην αγορά ταξιδιωτικά προϊόντα το Δεκέμβριο του 2006, μπαίνοντας σε ανταγωνισμό με την Aldi. Το 2016 δημιούργησε τον τουρ οπερέιτορ Lidl Holidays στην οποία το 2018 εισήλθε η JT Touristik. Το τμήμα ταξιδιών απασχολούσε 140 εργαζομένους και είχε σχέδια να επεκταθεί γεωγραφικά, ωστόσο μετά την πανδημία αποφασίστηκε να καταργηθεί εξολοκλήρου, και να διατηρηθούν μόνο οι πωλήσεις ταξιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.