Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Spiegel: Η ελληνική παραλιακή πόλη παλεύει με τις μάζες νεκρών ψαριών

 Η είδηση των νεκρών ψαριών στο λιμάνι του Βόλου αναπαράγεται και από το σύνολο των Γερμανικών ΜΜΕ. Παρατίθεται δημοσίευμα του Spiegel

«Η ελληνική παραλιακή πόλη παλεύει με τις μάζες νεκρών ψαριών που ξεβράστηκαν στην ακτή»

 «Μέσα σε μία μόνο ημέρα ειδικά συνεργεία απομάκρυναν 57 τόνους νεκρών ψαριών από τα ύδατα ανοιχτά της δημοφιλούς ελληνικής πόλης-λιμάνι του Βόλου. Και το έργο συνεχίζεται. Η τουριστική βιομηχανία είναι θορυβημένη: ‘Αυτή η κατάσταση θα είναι ο θάνατός μας’.»

 Φιλοξενούνται οι δηλώσεις του αναπληρωτή καθηγητή Αλιείας του Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΔημήτρη Κλαουδάτου, ο οποίος επισημαίνει ότι το φαινόμενο οφείλεται στις περυσινές καταστροφικές πλημμύρες που προκλήθηκαν εξαιτίας των τυφώνων ‘Daniel’ και ‘Elias‘ και της συνεπαγόμενης ανόδου της στάθμης των υδάτων, η οποία οδήγησε στη μεταφορά ψαριών του γλυκού νερού στη θάλασσα. Εξαιτίας της φετινής υποχώρησης των υδάτων, όπως αναφέρεται, τα ψάρια δεν μπορούν να επιβιώσουν εξαιτίας της διαφορετικής περιεκτικότητας σε αλάτι. 

Στη συνέχεια παρατίθενται δηλώσεις του Δημάρχου ΒόλουΑχιλλέα Μπέου, ο οποίος, όπως υπογραμμίζεται, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε τις συνέπειες των περυσινών καταστροφικών πλημμυρών, ενώ, τέλος, φιλοξενούνται δηλώσεις και τοπικών παραγόντων, οι οποίοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και τις συνέπειες του φαινομένου στον ήδη αισθητά μειωμένο αριθμό παραθεριστών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.