Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Tagesspiegel: Το αριστερό κόμμα στην Ελλάδα καθαιρεί τον εκατομμυριούχο Κασσελάκη

«Μετά από 11 μήνες ως αρχηγός κόμματος: Το αριστερό κόμμα στην Ελλάδα καθαιρεί τον εκατομμυριούχο Κασσελάκη»

«Ο τραπεζίτης της Goldman-Sachs εμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή το 2023 από το πουθενά και ανέλαβε την αρχηγία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ με την υποστήριξη επιχειρηματιών από τις ΗΠΑ».

Ανταπόκριση της Λιάνας Σπυροπούλου αναφέρεται στην καθαίρεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και αναφέρει εισαγωγικά ότι σχεδόν ένα χρόνο μετά την φράση του «Δεν θα σας προδώσω ποτέ», ο Στέφανος Κασσελάκης προδόθηκε τελικά ο ίδιος από το κόμμα του.

Η αρθρογράφος αναφερόμενη στην πολιτική πορεία του Κασσελάκη, επικαλείται ανώνυμες πηγές από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες ο 36χρονος επιχειρηματίας έχει ισχυρούς υποστηρικτές: Έναν επιχειρηματία, που συμμετέχει και σε ένα μεγάλο ίδρυμα στην Ελλάδα, καθώς και δύο Έλληνες εφοπλιστές με έδρα την Νέα Υόρκη.

Αυτά επιβεβαιώνει και ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Κουτσομύτης, που αναφέρει ότι οι χορηγοί του Κασσελάκη τον στήριξαν κυρίως για έναν λόγο: «Είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη». Σύμφωνα με τον Κουτσομύτη, ο συντηρητικός Π/Θ Μητσοτάκης έχει χάσει την υποστήριξη του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, όπως προκύπτει από συζητήσεις με μεγάλους επιχειρηματίες, κυρίως επειδή παραβιάστηκαν συμβατικές υποχρεώσεις από συμφωνίες ανάμεσα σε προηγούμενες κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις, που ευνοούσαν τους ‘φίλους’ της σημερινής κυβέρνησης. Όπως για παράδειγμα στον τομέα των μεταφορών και της υγείας.

Ο Κουτσομύτης αναφέρει, περαιτέρω, ότι οι υποστηρικτές του Κασσελάκη ήθελαν «να βοηθήσουν τη χώρα τους, αλλά έπεφταν πάνω σε ένα σύστημα διαφθοράς, το οποίο είτε τους εμπόδιζε, είτε τους δημιουργούσε προβλήματα. Κάποιοι εξ αυτών δεν είχαν κανένα οικονομικό συμφέρον στην Ελλάδα, κάποιοι άλλοι είχαν». Προφανώς, οι ‘ολιγάρχες’ αυτοί θεωρούσαν ότι ο Κασσελάκης καταλαβαίνει κάτι από πολιτική και μπορεί να είναι η ενναλακτική λύση στον Μητσοτάκη. Ο Κασσελάκης από τη δική του πλευρά, είτε από ιδιοσυγκρασία, είτε επειδή δεν καταλαβαίνει πώς παίζεται το παιχνίδι – πίστεψε ότι το κόμμα του ανήκει.

«Αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να το δεχθούν ποτέ οι αριστεροί», σημειώνει ο Κουτσομύτης, που συμπληρώνει ότι ο Κασσελάκης ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα και ότι το κυρίαρχο ερώτημα πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αρχηγία, αλλά ο πολιτικός προσανατολισμός του κόμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.