Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας

Σε ανακοίνωση προέβη η Ιερά Μητρόπολη με αφορμή μια "παραπλανητική και επικίνδυνη δράση δυο προσώπων" στην Γερμανία.

Ειδικότερα:

- Η Ιερά Μητρόπολη, μας εφιστά την προσοχή για δύο πρόσωπα που ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία:

Τον μοναχό Σάββα, πρώην μοναχό του Αγίου Όρους, που η Ιερά Κοινότητα του Αγιου Όρους ΤΟΝ ΑΠΕΒΑΛΕ και από τότε αυτοχαρακτηρίζεται «Αγιορείτης Γέροντας».

Και τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ΚΑΘΑΙΡΕΜΕΝΟ πρώην κληρικό, που αυτοαποκαλείται «Επίσκοπος Παΐσιος» ή «Επίσκοπος Βάδης και Βυρτεμβέργης».

- Και οι δύο δεν έχουν καμία αναγνώριση από την Εκκλησία. Αντιθέτως, έχουν καθαιρεθεί ή αποβληθεί από το Άγιο Όρος και την Εκκλησία της Ελλάδος/Κύπρου.

-  Η δράση τους είναι παραπλανητική και επικίνδυνη:

Παρουσιάζονται και στη Γερμανία ως νόμιμοι κληρικοί ενώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Εξαπατούν τον κόσμο με ψευδοδιδασκαλίες.

Δημιουργούν σχίσμα και σύγχυση στους πιστούς.

Παρακαλώ προσέξτε επίσης: Όλες οι ιεροπραξίες που τελούν (π.χ. γάμοι, βαπτίσεις, εξομολογήσεις) θεωρούνται ΑΚΥΡΕΣ και χωρίς καμία ισχύ από την Εκκλησία.

- Η Ιερά Μητρόπολη ζητεί από τα Μέλη της Κανονικής Εκκλησίας:

Να μη έχουν καμία επαφή ή συνεργασία με τα πρόσωπα αυτά.

Να εμπιστεύονται τους κανονικούς ποιμένες και την Εκκλησία.

Να μην παρασύρονται από ανθρώπους που σπέρνουν διχόνοια ή προσποιούνται τους “πνευματικούς”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.